Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazandan sonra ekmeğe zam kaçınılmaz
30 A?ustos 2010, 23:00

Ramazandan sonra ekmeğe zam kaçınılmaz

Ramazandan sonra ekmeğe zam kaçınılmaz

Ramazandan sonra ekmege zam kaçinilmaz

Türkiye Ziraatçilar Dernegi Genel Baskani Ibrahim Yetkin, Ramazan ayindan sonra ekmege ve simite zam yapilacagini söyledi. Yetkin söz konusu zammin sebebinin ise ise; un, su, susam, mazot ve dogalgaza yapilan zam oldugunu belirtti.

ANKA

Ankara- Türkiye Firincilar Federasyonu'nun Ramazandan sonra ekmege yüzde 15'lik zam yapilacagi açiklamasini animsatan Yetkin, "Bu zam yüzde 15'te kalmaz. Çünkü Türkiye'de ekmek fiyatlari merkezi olarak belirlenmiyor. Her ilde Firincilar Odasi var, bunlar karar veriyor. Dolayisiyla yüzde 15 sadece taban" diye konustu.
 

Simite yüzde 40 zam

Simite yapilacak zammin ise Ramazan sonrasini beklemeyecegini savunun Yetkin, Simitçiler Odasi'nin bu yil için yüzde 40 zam istedigini, Esnaf Odasi Birligi onay verdigini kaydetti. Yetkin, söz konusu zammin simdi Ankara Valisi'nin önünde oldugunu açikladi.
Simite yapilacak zam oraninin sebebinin ise susama yapilan zam oldugunu belirten Yetkin, "Türkiye susami ithal ediyor ve buna ciddi bir zam yapildi. Susam paketi 100 liradan 115 liraya çikti. Yani simete zam en kisa zamanda yapilir.Ramazani beklemeyecekler" diye konustu.

Ekmek sektörü 15 milyar lira

Türkiye'de ekmek pazarinin yilda 12 ila 15 milyar TL arasinda tahmin edildigini açiklayan Yetkin, "Bir kurulusun arastirmasina göre ülkemizde firin ürünlerinin toplam üretimi, 2007 yilinda 11 milyon tona, pazar degeri ise 24 milyon TL'ye ulasmis bulunuyor" diye konustu.

Yetkin, sadece Istanbul'da günlük 18 milyon adet ekmek üretilirken, bunun 2 milyonunun çöpe atildigina dikkat çekti.Cumhuriyet

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 752 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi-Çalışma Hayatı

İban mağdurlarına müjde

İban mağdurlarına müjde Cezai işlemlerde değişikliğe gidildi.

İhale artırmaya fren

İhale artırmaya fren ihale alıcısının en yüksek teklifi verip de süresi içinde ihale bedelini yatırmaması halinde

Öncelik Mirasçıya veriliyor

Öncelik Mirasçıya veriliyor İcra ve İflas Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor.

En düşük emekli aylığı 23 bin 552 lira oldu

En düşük emekli aylığı 23 bin 552 lira oldu Cumhurbaşkanı onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Sendika mafyaları

Sendika mafyaları İşçilerin önündeki en büyük engel mevcut sendikal yapılardır

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss