RECEP KIRKIÇ ANJIYO OLDUGörele,Derekusçulu Köyünden Recep Kirkiç Trabzon Ahi Evren Gögüs Kalp ve Damar Cerrahisi Egitim ve Arastirma Hastanesinde anjiyo oldu.
12.3.2013 tarihinde,sali günü saat 21.30 civarinda evinde fenalik geçiren Recep Kirkiç 112 acil servis ile Görele Devlet hastanesine kaldirilarak saglik müdahalesi yapilmisti ve kendine gelen Recep Kirkiç taburcu edilerek evine gönderilmisti.
Bugün,cuma günü 15.3.2013 tarihinde Trabzon Ahi Evren Hastanesine kontrol amaciyla giden Recep Kirkiç'a anjiyo yapildi.
Anjiyo sonuçlarina göre kalbe giden bir damarinin tikali oldugu belirlenen Recep Kirkiç'a ilaç tedavisi uygulanacak,ilaç tedavisi sonuç vermezse açik kalp ameliyati yapilacagi belirtiliyor.
Anjiyo sonrasinda tedbiren gözetim altinda tutulan Recep Kirkiç aksam saatlerinde taburcu edilecegi belirtiliyor.
www.görelesol.com olarak,Recep Kirkiç'a geçmis olsun der,acil sifalar dileriz.
IRTIBAT RECEP KIRKIÇ TEL : 0 537 27 88 788
Anjiyo Nedir?
Anjiyo nedir? Nasil yapilir?
Anjiyo, kalbi besleyen, koroner damar adi verilen damarlarin görüntülenmesi olarak özetlenebilir. Halk arasinda damar sertligi olarak bilinen koroner arter hastaligindan süphe duyuldugunda ya da hastaligin belirtileri ortaya çiktiginda bu damarlari görüntülemek için kullandigimiz bir yöntemdir. En sik görülen, hastaligi isaret eden belirti gögüs agrisidir.
Hastalara iki farkli yaklasimla koroner anjiyografinin yapilmasini öneriyoruz. Hekim, hastada durumun ciddiyetini gösteren sikayetleri (Kalp krizi tehdidi gibi) tespit ederse bazi testlere gerek duymadan, dogrudan anjiyografi yapar. Akut kalp kirizi sirasinda da dogrudan anjiyografi yapilmalidir. Buradaki amaç, kalp damarlarinin görüntülenmesinin ötesinde tikali damari aninda tespit ederek kalp krizini durdurmaya yönelik, damarin açilmasi (Stendleme) isleminin yapilmasi hayat kurtaricidir. Burada balon anjiyo plasti ve stendleme islemini de anjiyografiyle birlikte yaparak kalp krizini basladiktan sonra ilk iki saat içinde durdurabiliyoruz. Bu sekilde hem ölüm riskini azaltmis hem de uzun dönemde geçirilmis kalp krizinin etkilerinden hastayi kurtarmis oluyoruz.
Hastanin sikayetlerini dikkate alarak durumun daha az ciddi oldugu düsünüldügünde ikinci yöntem kullaniliyor. Hasta belli bir eforla gögüs agrisindan yakiniyorsa kalp damarlarinda bir problem oldugunu anlayabiliyoruz. Burada durum çok acil olmadigi için korner anjiyografi kararini efor testi, sintigrafi (Talyum testi olarak da bilinir) gibi bazi ön testlerle degerlendiriyoruz. Bunlar temel olarak anjiyografi yapilmasina gerek olmadigini dogrulatan testlerdir. Bu testlerde kalpte kanlanma yetersizligine ait bulgular varsa bu hastalara anjiyografi öneriyoruz.
Bu haber 2601 defa okunmuştur.