Görele Aydinlar’a Çimento fabrikasi müjdesi
Dogu Karadeniz Kalkinma Ajansi (DOKA), Görele'nin Aydinlar beldesine çimento fabrikasi kurmayi gündemine aldi.
Giresun Görele Ilçesi Aydinlar beldesi son günlerde gündeme gelen projelerle gelecegi en parlak olan beldeler arasina girdi. Giresun'un çöp sorununun çözümünde büyük sorun olan kati atik tesisinde yeni alternatifin Aydinlar beldesi olmasinin ardindan, ikinci büyük proje çimento fabrikasi oldu.
Önümüzdeki yillarda, Giresun genelinde yapilacak olan kentsel dönüsümde insaat maliyetlerini asagiya çekmek ve ortaya çikacak çimento ihtiyacini karsilamak için Görele'ye çimento fabrikasi kurulmasi gündeme geldi. Aydinlar'a kurulacak olan kati atik (çöp aritma) tesisinden elde edilecek metan gazi ile çimento fabrikasinin enerji ihtiyacini karsilayacak fabrikanin bu beldeye kurulmasi düsünülüyor. Ayrica; yapilan ilk çalismalarda, bu bölgede çimentonun ana hammadesi olan kireçtasi, kil ve marn'in bol miktarda bulundugu tespit edildi.
ÇIMENTO FABRIKASI IÇIN KIM NE DEDI
Görele için en büyük hayalinin çimento fabrikasi kurulmasi oldugunu dile getiren Süleymanoglu Insaat Genel Müdürü Mimar Abdurrahman Süleymanoglu, böyle bir yatirimin bölgeye çok büyük bir katma deger saglayacagini dile getirdi.
Süleymanoglu, "Bugün Giresun ili sinirlari içinde 15 beton santrali var. Her santral ortalama bin metreküp beton üretiyor. 15 santralde 15 bin metreküp beton üretiliyor. Sadece hazir betonda kullanilan çimento 5 bin ton yapiyor. Görüldügü gibi pazari hazir bir is kolu. Ürettim, kime satacagim endisesi yok. Emek yogun bir is kolu, çok büyük istihdam saglar. Bu konuyla ilgili bir fizibilite çalismasi yapilsa iyi olur kanaatindeyim. Böyle bir yatirima biz bile ortak olmayi düsünürüz." diye sözlerini tamamladi.
Giresun Ticaret Borsasi Meclis Baskani Mustafa Demirci de çimento fabrikasinin fikir babasinin kendisi oldugunu, bunun uygulamaya geçecek olmasindan büyük mutluluk duydugunu dile getirdi. Demirci, "23. dönem milletvekili adayi oldugum zaman ürettigim fikirler içinde çimento fabrikasi da vardi. Bu konuda epey arastirmalarim oldu. Bu çalismalarimi Kalkinma Ajansi Baskanligi ve valimizle paylastim. Görele, bu yatirimin yapilabilecegi en uygun yer. Hammade hazir, yer hazir, fabrikayi isletecek enerji bile hazir, üretileni satacak pazar dahi hazir. Gürcistan ve Rusya hemen yanibasimizda en büyük pazar, üret, sat. Gerçekten bu proje uygulanirsa çok büyük bir boslugu kapatacak. En büyük katki da istihdama olacak. Bugün çimento fabrikasi Ünye'ye çok büyük katki saglamistir, bunu kimse inkar edemez, neden Görele de Ünye kadar ilerlemesin." diye konustu.
Bu haber 2086 defa okunmuştur.