Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2013 AB İnsan Hakları Film Günleri
10 Aralyk 2013, 22:06

2013 AB İnsan Hakları Film Günleri

Etkinliğin açılışı 10 Aralık Salı günü saat 19.00'da Ankara Kızılay Büyülü Fener Sinemasında gerçekleşecek.

2013 AB Insan Haklari Film Günleri

10 Aralik INSAN HAKLARI GÜNÜ çerçevesinde Trabzon'da 3. "AB Insan Haklari Film Günleri" 13 Aralik Cuma günü saat 10.00'da baslayacak.

Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonunun,AB Üye Ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkilari ile 10 Aralik Insan Haklari Günü çerçevesinde düzenledigi 3. AB Insan Haklari Film Günleri, 6-15 Aralik 2013 tarihleri arasinda Türkiye genelinde 8 ilde gerçeklesecek.

Ankara,Istanbul,Izmir,Bursa,Eskisehir,Trabzon,Sinop ve Diyarbakir’da düzenlenecek film günleri kapsaminda,ögrenciler,insan haklari savunuculari,sinemaseverler ve konuya duyarli herkes insan haklari temali filmleri ve belgeselleri belirlenen sinema salonlarinda ücretsiz olarak izleyebilecekler.

Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu tarafindan AB Üyesi Ülke Temsilcilikleri ve kültür merkezleri ile isbirligi içinde düzenlenen etkinlik, 8 ili kapsayacaktir. 10 gün sürecek olan Festival boyunca birçok AB üyesi ülkeden 20’den fazla film ücretsiz sinemaseverlerin begenisine sunulacaktir.

Etkinligin açilisi 10 Aralik Sali günü saat 19.00’da Ankara Kizilay Büyülü Fener Sinemasi’nda gerçeklesecek. Açilisin ardindan, yönetmenligini Can Candan’in yaptigi, çocuklari LGBT olan ebeveynlerin bireysel deneyimlerini paylastiklari belgesel film Benim Çocugum (My Child) gösterilecek ve film ekibi de seyirciyle bir araya gelecek. Insan Haklari Film Günleri kapsaminda ayrica Türkiye’den Reha Erdem’in son filmi JIN, Ali Aydin’in Venedik Film Festivali’nde Gelecegin Aslani ödülünü alan ilk sinema filmi KÜF adli filmleri de seyirciyle bulusacak filmler arasinda yer aliyor.

Etkinlik kapsaminda küçük seyirciler de unutulmadi. Bu yil Agustos ayinda Locarno Film Festivali’nde ünlü “Piazza Grande” de (yaklasik 10.000 kisinin ayni anda film izleyebildigi, belki de dünyanin en büyük açik hava sinemasi) gösterilen ve büyük alkis toplayan, festivalin kapanis filmi OKUL YOLUNDA / ON THE WAY TO SCHOOL adli film de Türkçe seslendirmeli olarak küçük izleyicilere sunulacak. Türkiye’deki ilk gösterimi etkinlik kapsaminda yapilacak olan film, dünyanin dört farkli ülkesinden dört çocugun her sabah okula gidebilmek için verdikleri olaganüstü mücadelenin öyküsünü anlatiyor.

Etkinlik boyunca bazi filmlerin yapimci, oyuncu ve yönetmenleri izleyenler ile bir araya gelecek. Sosyolog Olivier Peyroux, 6 Aralik’ta Izmir’de, 9 Aralik’ta Ankara’da ve 10 Aralik’ta Diyarbakir’da, Arazi (Le Terrain) adli belgesel filmin gösteriminden sonra izleyicilerle bulusacak. Peyroux, son dönem özellikle Avrupa’da yogun bir sekilde tartisilan ve dislanan Romanlar ve insan kaçakçiligi gibi hayati meseleler üzerine konusma yapacak.

Toplumlarin farkliliklarinin yani sira sahip oldugu temel hak ve özgürlükleri ele alan AB ve Türkiye yapimi filmlerin gösterilecegi etkinlik; izleyicileri insan haklari, bireysel kimlik, insan onuru ve kültürlerarasi diyalog gibi farkli konularda sorgulamaya tesvik ederken yeni ve ortak bir bilinç ve farkindalik olusturmayi hedefliyor.

Festival Brosürü (PDF, 6.0 MB) 

Festival Posteri (PDF, 2.8 MB) 


Avrupa.info.tr

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 640 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kültür-Sanat-Edebiyat

İsrafil Köse'yi kaybettik

İsrafil Köse'yi kaybettik İsrafil Köse,bu sabah hayatını kaybetti

Onur ödülü verilecek

Onur ödülü verilecek Kadir İnanır'a 21.Türkiye Almanya Film Festivalinin Onur Ödülü verilecek

Şair Gülten Akın (82) yaşama veda etti

Şair Gülten Akın (82) yaşama veda etti Türkçe'nin incelikli şairi Gülten Akın aramızdan ayrıldı.

Giresun Şehir Tiyatrosu ödüle doymuyor

Giresun Şehir Tiyatrosu ödüle doymuyor Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Samsun yolcusu

Memduh Ün öldü

Memduh Ün öldü Giresun'lu hemşerimiz Fatma Girik Şokta!

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss