Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rektör Vekili Can'dan Sevindirici Haber
12 Ocak 2012, 11:49

Rektör Vekili Can'dan Sevindirici Haber

Görele Güzel Sanatlar Fakültesinin projesinde eksiklik vardı. Ocak ayı sonuna kadar projedeki bu eksiklikler giderilip, ihaleye çıkacağız

Rektör Vekili Can’dan Sevindirici Haber


2012 Yili Senato Toplantisi için Görele’de bulunan Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Yilmaz Can,Görele’de basin açiklamasi yapti.

Görele Uygulamali Bilimler Yüksek Okulu toplanti salonunda yapilan senato toplantisindan sonra Görele Hali Saha Sosyal Tesislerinde Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yilmaz Can’in yapmis oldugu basin açiklamasina Görele Kaymakami Aykut Pekmez, Görele Belediye Baskani Ertugrul Melikoglu, Giresun Ticaret Borsasi Meclis Baskani Mustafa Demirci, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ramazan Sever, ögretim üyeleri ve diger daire amirleri katildi.

Yapilan senato toplantisinda Görele Uygulamali Bilimler Yüksek Okul bünyesinde bankacilik ve finans bölümü için gece egitimine ilk etapta 80 ögrenci alinmasi için karar aldiklarini, aldiklari bu karari YÖK’e bildireceklerini belirten Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yilmaz Can, Demiryolu konusuna da degindi.

Demiryolu projesi için en uygun güzergâhin Gümüshane’den Tirebolu’ya geçmesi olacagina vurgu yapan Can; “Gümüshane’den Tirebolu’ya geçecek Demiryolu projesinin fizibilite olarak daha uygun bir proje oldugunu düsünüyoruz. Birde maliyeti daha az. Gümüshane-Tirebolu projesinin gerçeklesmesi noktasinda üniversite olarak çaba sarf edecegiz. Üniversite olarak 7–8 kisilik bir komite olusturduk. Bu komite hazir çalismalar yapacak. Giresun Üniversitesinin organize ettigi degisik üniversitelerimizden konuyla ilgili bilim adamlarini Giresun’a çagiracagiz. Onlar bildirilerini sunacaklar sonra bir sonuç bildirgesi olusturacagiz. Bu sonuç bildirgesini de kamuoyuyla ilgili kurumlarla paylasacagiz. 7 kisiden olusan çalistay düzenleme komitesi biz de üniversite olarak bilimsel destek verecegiz” dedi.

Görele Güzel Sanatlar Fakülte insaatinin Ocak ayina kadar projesi tamamlanip, ihaleye çikarilacagi konusuna da açiklik getiren Can, “Görele Güzel Sanatlar Fakültesinin projesinde eksiklik vardi. Ocak ayi sonuna kadar projedeki bu eksiklikler giderilip, ihaleye çikacagiz. Ihale çiktigi anda da hiçbir sorun yasamadan okulumuzun yapimi hiz kazanacaktir. Görele Fakülte binasinin insaati ve çevre düzeni tamamen bittikten sonra 2013–2014 egitim-ögretim yilina hazir olacagina inaniyoruz” dedi.

Senato toplantisi için ilçemize gelen misafirleri agirlamaktan dolayi duydugu memnuniyeti dile getiren Görele Belediye Baskani Ertugrul Melikoglu ise, Görele Fakültesi için rektörümüzün bizlere bekledigimiz haberi vermesinin ayri bir gururunu yasiyoruz. Görele’nin gelismesi, büyümesi için bir milat olacak yatirim için son noktaya gelinmesi oldukça sevindiricidir. Ilçemize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 764 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Taciz cezası İstinaf'ta onaylandı

Taciz cezası İstinaf'ta onaylandı Görele Belediye Meclisi, bu kez başkan vekili değil, belediye başkanı seçecek.

Görele'de Yeni Parti Kazandı

Görele'de Yeni Parti Kazandı Görele'de tarihi anlar yaşandı

Sürücüye 16 yıl 8 ay hapis

Sürücüye 16 yıl 8 ay hapis Adem Hasbaş, 16 yıl 8 ay hapse çarptırıldı.

Görele'de intihar

Görele'de intihar Çok üzücü bir gelişme

Görele'de salgın

Görele'de salgın Salgın şikayetiyle son 3 günde 700’den fazla kişinin hastanelere başvurdu

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss