Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Görele Yağmur Altında Ata'sını andı
11 Kasym 2011, 22:07

Görele Yağmur Altında Ata'sını andı

Atatürk 73.Ölüm Yıldönümü Görele ilçesinde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Görele Yagmur Altinda Ata'sini andi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 73.Ölüm Yildönümünde
tüm yurtta oldugu gibi Giresun’un Görele ilçesinde de çesitli etkinliklerle anildi.
 
Törene Görele Kaymakami Aykut Pekmez, Belediye Baskani Ertugrul Melikoglu,Garnizon Komutani Jandarma Üstegmen Nursi Çaglak,Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoglu,Cumhuriyet Savcisi Günay Güner,Görele Emniyet Müdür Vekili Ilhan Yildirim,Ilçe Milli Egitim Müdürü Korkmaz Cirit,siyasi parti liderleri,sivil toplum kuruluslari ve diger daire amirleri katildi.



Hükümet Konagi önünde kurum ve sivil toplum örgütlerinin çeleklerinin konulmasi ile baslayan anma programi saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu.



Tören sirasinda ögrenciler yagmur ve soguk nedeniyle zor anlar yasadilar.



Programa devam edilmek üzere Görele Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salonu'na geçildi.



Burada günün anlam ve önemini belirten bir konusma yapan Görele Halil Gürel Anadolu Lisesi Tarih Ögretmeni Nuh Çolak, “Cumhuriyetimizin kurucusu ulusumuzu bagimsizliga kavusturan, toplumumuzu karanliktan aydinlik ufuklara tasiyan,onu çagdas uygarligin bir parçasi gibi gören,bu ugurda büyük atilimlar yapan önder Ulu Önder Atatürk’ü bundan 73 yil önce kaybettik.Ancak her on kasim bizler için bir yas günü degil olmamalidir da.21.Yüzyilin pek çok lideri yönetimi anlayislari yikilip unutulup gittigi halde Atatürk ilkeleriyle ve devrimleriyle kurdugu Türkiye Cumhuriyeti ile Türk ve dünya tarihine adini altin harflerle yazdirmistir” dedi.



Siir ve Atatürk’ün Hayati konulu slayt gösterisinin ardindan Atatürk’ün sevdigi Yemen türküsü, Batan gün kana benziyor, Vardar ovasi, Bülbülüm altin kafeste, Sendeki kaslar ve Çanakkale türkülerini Halil Gürel Anadolu Lisesi ögrencileri seslendirdiler.

Program anitkabir konulu oratoryoyla sona erdi.



Haber-foto: Bekir Öztürk

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1065 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Mırıldak kafa karıştırıyor

Mırıldak kafa karıştırıyor Mırıldak Osman Usta tacizci Hasbi Dede'yi aklamak için çırpınıyor

Hasbi Dede İhraç edildi

Hasbi Dede İhraç edildi Tacizden yargılanan Hasbi Dede CHP’den ihraç edildi

Frene basmamışlar

Frene basmamışlar Frene basmamışlar

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak Tuana Cenazesi Çarşamba günü uğurlanacak

Hayata Tutunamadı

Hayata Tutunamadı Tuana Torun hayatını kaybetti

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss