Görele Sol
25 / 4 / 2026
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cennet Görele Şiir Kitabı Çıktı
19 Temmuz 2013, 09:28

Cennet Görele Şiir Kitabı Çıktı

Bayrak'ın "Cennet Görele" adlı şiir kitabı çıktı

Cennet Görele Siir Kitabi Çikti

 

Görele'li hemserimiz Halil Vefa Bayrak’in ‘Cennet Görele’ adli siir kitabi çikti.Yasamini Istanbul’da sürdüren ve memleketine duydugu özlemi siir ve fotograflarda derleyen Göreleli hemserimiz Halil Vefa Bayrak’in ‘Cennet Görele’ adli siir kitabi çikti.

Konuyla ilgili olarak açiklama yapan Halil Vefa Bayrak, Görele’ye duydugu özlemi gurbette yasayip hasret çekenlerin takdirine sundugunu söyledi.

Kitap sayfalarindaki siirleriyle biraz olsun Görele hasretini hafifletebildigini belirten Bayrak, “Yillar önce bir mayis ayinda Istanbul’da Bogaziçi Köprüsünden geçerken, gördügüm essiz manzara beni çok etkiledi. O anda kendimi Görele’deki köprünün üzerinde hissettim. Mavi deniz, yesil yamaç, temiz hava, su ve çevre. Görele’nin güzelligi gözümün önünde geldi durdu. O günden sonra Görele için siirler yazmaya basladim” dedi.

Görele ile ilgili 180 siire imza attigini da ifade eden Bayrak, sunlari kaydetti.

“Görele’nin güzelligini, gurbetçilerin özlemini, yagini, havasini, köylerini, derelerini, bozulan deniz kiyisini, ekmegini, kurtulus savasina katkisini, sisdagini, insanlarini, kemençesini derledigim fotografli siir kitabimda anlatmaya çalistim. Bu siirleri Istanbul Sisli’de bulunan Göreleliler Yardimlasma Dernegi lokalinde sergiledim” dedi.

Bayrak’in fotograflarla süslenmis ‘Cennet Görele’ adli siir kitabi Görele’deki Dülger Kirtasiyede satisa sunuldu.

 

Haber - Fotograf : Kamil YILMAZ / ÇAVUSLU HABER

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1386 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Görele

Kadın Kolları neden yoktu?

Kadın Kolları neden yoktu? Neden böyle duyarsiz kaliyorlar?

Taciz mahkemesi ertelendi

Taciz mahkemesi ertelendi Hasbi Dede taciz mahkemesi ertelendi

Şeytanın aklına gelmez

Şeytanın aklına gelmez Akıl almaz oyunlar

Taciz mahkemesine doğru

Taciz mahkemesine doğru Taciz mahkemesi 24 Nisan 2026 tarihinde görülecek

Mırıldak kafa karıştırıyor

Mırıldak kafa karıştırıyor Mırıldak Osman Usta tacizci Hasbi Dede'yi aklamak için çırpınıyor

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss