Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Kuruldu
16 Temmuz 2015, 23:28

Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Kuruldu

Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği neler amaçlıyor?

Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Kuruldu

Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği neler amaçlıyor? Hedefleri nedir?

EPOHDER BİLGİLENDİRME

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Özel harekat Dairesi Başkanlığı, ve Özel Harekatçı büyüklerimiz, arkadaş ve dostlarımıza danışarak onların verdiği manevi destek ve onay ile 04/02/2015 tarihinde Emekli Polis Özel Harekat Derneğimizin kuruluşunu yaptık.

Her dernekte olduğu gibi bizimde kuruluş amacımız, hedeflerimiz ve projelerimiz bulunmaktadır. Bu amaç, hedef ve projelerimiz şöyle planlanmaktadır;

AMACIMIZ:

Emekli olmuş özel harekat polislerine iş imkanı sağlanması ile ilgili desteklerde bulunmak, İhtiyacı olan şehit ailelerine ve gazilere maddi, manevi destek olmak.

Tüm özel harekat polislerini bir çatı altında toplayıp birlik ve beraberliğimizin daim olmasını sağlamak.

Bunların haricinde birçok sosyal faaliyet ve yardımlaşmayı ön planda tutmaktır.

Dernek olarak,evrensel değerler çerçevesinde; sosyal, kültürel, sportif alanlarda bilgi, beceri, farkındalık düzeylerini arttırıcı faaliyetler ve yayınlar hazırlamak üzere çalışmalar amaçlamak ve uygulamalar yapmaktır.

Bizi ilgilendiren konularda, Toplumsal sorunları analiz etmek ve çözümlerine yönelik projeler geliştirmek hedefimizdir.

Üyelerimiz tüzüğümüzde belirttiğimiz gibi polis özel harekat kursu almış kişilerden oluşur. Fakat temelde biz bir POLİS DERNEĞİ olduğumuzdan emekli polis arkadaşlarımızı da fahri üye olarak kabul etmekteyiz. Bu doğabilecek iş imkanları ve sosyal çalışmalarda branşlaşmış arkadaşlarımıza da fayda sağlamak içindir.

Yakın zamanda yapmayı planladığımız Proje Çalışmalarımız:

1-Özel Harekatçı arkadaşlarımızın öğrenci çocuklarına bazı yurtlardan kontenjan ayarlamak veya öğrencilerin kalacağı kız ve erkek ayrı evler açmak.

2-Özel Harekatçı arkadaşlarımızın kısa ikametlerini gerektiren (Hastalık sebebi, öğrenci ziyareti )durumlarda konaklayacağı misafir misafir evleri veya bazı özel konaklama yerlerinde kontenjan yaratmak.

3-Kuruluşundan günümüze kadar olan zamanı kapsayan özellikle Özel Harekatçı arkadaşlarımızın anılarından derlenen bir kitap yazmak.(Özellikle isim ve özel belirtileri değiştirerek.)

4-Emekli arkadaşların sosyal ve kültürel etkinlikleri ve iş avantajlarında irtibat için kurulan network. Facebook ve diğer sosyal ortamları kullanarak yapacağımız bu ağ bizlere süratli haberleşme imkanı sunacak.

5-Özellikle belediye kurumlarında olabilecek bazı işi imkanları çalışmaları. Bu çalışmalar için bazı belediyelerle hizmetin verilmesi için yasal alt yapı görüşmeleri başladı.

6- Amerika, İngiltere ve İsrail gibi ülkelerin uyguladığı uçuşlarda güvenlik memuru bulundurulması ile ilgili Türk Hava Yollarında güvenlik açığını tamamlayıcı projeler.

7-Bazı Bakanlıklara bağlı kurumlarda yapılabilecek yurt içi veya yurt dışı iş imkanları üzerindeki çalışmalar.

8-Derneğimize maddi kaynak yaratacak projeler.

9-Görsel basın, Sosyal ağlar ve iletişim kaynakları kullanılarak yapılacak dernek ve faaliyetlerimizi tanıtacak çalışmalar.

Bu projeler kısa zamanda yapmayı planladığımız projeler. Tabii ki maddi kaynak olmadan hiçbir proje gerçekleşmez. Biz dernek olarak klasik derneğe bağış olarak insanlardan para talep etmek yerine ticari olan bazı fonksiyonel işlemler ile bu maddi katkıları sağlayacağız.

Bu işlemi de şöyle yapacağız; Bilindiği gibi dernek her hangi bir ticari faaliyet yapamaz kanunen yasak. Sadece derneğe bağlı iktisadi işletme kurarak bu ticari faaliyetler yapılar. Fakat ticari risklerin doğuracağı negatif sonuçlar olacağından ve bu iktisadi teşebbüsü kurup doğuracağı maliye ve ticari risklerinden dolayı dernek yönetim ve üyelerinden arkadaşlarımız katılmak istemediler. Doğal olarak bu onların hakkı.

Bizde çözümü avukatımız ile dernekler de çalışmış bu konuda uzman arkadaşlarınızın katkı ve önerileri ile bir çözüm ürettik. Zaten artık çoğu dernekler bu şekilde bir çözüm metodu uyguluyorlar.

Benim bünyemde kurulmuş olan bir ticari firma tüzüğümüzün izin verdiği gibi derneğe büyük bir miktarda bağış yaparak(30.000 tl.) Asil üye oldu ve ticari faaliyetlerde derneğin logo sunu kullanarak dernek için gerekli ticari faaliyetlerine başladı. Bu ticari firma derneğimizin ihtiyacı doğduğunda maddi kaynak bağışı yaparak projeleri gerçekleştirecek. Bu metot bize daha rahat hareket kabiliyeti sağlayacak.

DERNEĞE MADDİ KATKI SAĞLAYACAK PROJELER:

1- E-SATIŞ SİTESİ:

Bu site Türkiye de ki işinde uzman bir firma tarafından hazırlanmaktadır. Ödemesi yapılmış kısmet olursa bir ay içinde faaliyete geçecektir. Bu sitede neler olacak, ne amaçlandı?

Öncelikle derneğimizin logolu bir çok promosyon eşyaları (şapka, atkı, özel harekat kartalı, tişört vb.) bir çok ürün olacak.

Diğer gurupta halen piyasadaki e-satış sitelerinde olan insanların tüm ihtiyaçlarına yakın ürün yelpazesi bulunan sitelerdeki gibi tekstil, ayakkabı, elektronik, kırtasiye vb. gibi birçok ürünü isteyen buradan da tedarik edecek. Ayrıca bazı gıda ve tekstil ağırlıklı yardım amaçlı paketlerde mevcudumuzda bulunacak.

Sistem şöyle çalışacak;

1.İsteyen derneğimizin logolu ürünlerini buradan temin edecek

2.Kendi alışveriş ihtiyaçlarını buradan temin edecek.

3.Satın aldığı ürünleri Gazilerimize, Şehit yakınlarına veya halen özellikle doğu ve güney doğu da çalışmakta olan özel harekatçı arkadaşlarımızın çocuk ve yakınlarına gönderebilecek. Satın aldığı ürünleri bilgi notuna bunu yazması yeterli olacak. Bizde aldığı ürünlerin kime gönderildiği bilgisini satın alan ve bu yardımı yapan kişiye bildireceğiz.

Yani ben bunları satın aldım bana gönderin yada bu aldıklarımı Gazi, Şehit yakınlarına veya Özel harekat çalışanlarına gönderin diyebilecek.

Böylelikle hem insanlar bu kutsal görevi yapmış ve halen yapan kişilere destek olmuşluğunu yaşayacak, hem böylelikle yardım yapmamız gerekenlere yardım yapılacak hem de derneğimize maddi katkı sağlanacak.

Ayrıca dernek kimlik kartı sahibi asil ve fahri üyelerimizin bazı firmalardan yapacakları alış veriş için indirimlerinden faydalanması için bu firmalarla görüşmelerimizde başladı.

2-SİGORTA SATIŞI:

Halen Merkezi İstanbul da bulunan büyük bir sigorta reasürans (Reasürans, sigorta şirketlerinin üstlerindeki riskleri tekrar sigortalatarak kendilerini güvence altına alması.

Reasürans işinde uzmanlaşan şirketlere ve bu şirketlerde çalışan reasürans konusunda uzman kişilere reasürör denir) firması ile anlaşmaya vardık. Bu firma sektörün en büyük iki firmasından birisi.

Sadece büyük sigorta işleri yapmaktalar(fabrikalar, baraj, büyük projeler vb.) .Alt gruplarında bir çok ana sigorta firması bulunuyor.

Biz onlara şöyle bir teklifte bulunduk. ”Bizim sosyal ortamda 1.000.000 kişiye yakın takipçimiz ve irtibat kurabileceğimiz bir çok iş dünyasında tanıdığımız var. Siz alt grup sigorta çalışması yapmak isterseniz dernek olarak sizinle çalışırız ve derneğe de bir kazanç sağlamış oluruz.”

Değerlendirdiler, teklifimizi uygun gördüler ve şu sonuca vardılar. ”Biz sizin kaynaklarınızı değerlendirerek sizden gelenlere çok cazip fiyatlar ile sigorta avantajları sunarız. Zaten alt grubumuzda Türkiye de olan veya olmayan bir çok ana firma var. Eminiz biz bu avantajlarla bu projede bizi seçenlere çok avantajlı fiyat ve seçenekler sunacağız.”

Sonuçta her kişi yada kurumun bir sigorta ihtiyacı var. Bu sistemde hem daha ucuza hem de daha avantajlı koşullarda sigorta seçenekleri yaratmış olacağız. Bu şekilde üyelerimiz ve bize yakın kişi yada kurumlar fayda görecek ve derneğimize de katkı sağlanmış olacak.

Ayrıca kendilerine bağlı sağlık sektöründeki hastanelerden de avantajlı bir takım olanaklar yaratacaklar. Bu detayları sonradan paylaşacağız.

3-KİŞİ YADA KURUMLARA YAPILACAK GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI (www.akayssc.com)

Halen 5188 sayılı kanun ile Özel Güvenlik Hizmetleri yapılmaktadır. Fakat bu kanun Güvenlik sektöründe çoğu yapılması istenen hizmetleri karşılamamaktadır.

Benim Amerika ve Almanya da yapmış olduğum güvenlik sektöründeki araştırmalar, ülkemizdeki kanunlara uygun olarak bazı çözümler geliştirmemizi sağladı. Bu ülkelerdeki kanun ve kurallar tabi ki farklı ama iş hep aynı. Kişi yada kurumun güvenliği.

Bu ülkeler de alt grup güvenlik işleri genellik ile emekli asker, polis, FBI ve diğer kurum emeklilerinden oluşmakta. Sistem düzenli ve gerektiği gibi işliyor. Gördüklerimizi ve öğrendiklerimizi bizde burada uygulamaya çalışacağız. Düzenlemeye çalıştığımız sistem kanuni ve çalışan personelin de güvenliğini alacak şekilde olacaktır.

Bunu yapmamız özellikle emekli polis ve özel harekatçı polislerin çalışma şartlarını, koşullarını ve iş güvenliklerini sağlayarak daha kaliteli bir yapıya ulaştırmaktır. Hem işveren hem de çalışan için gerekli ve faydalı bir uygulama olacaktır. Zira birkaç aydır görüştüğüm arkadaşlardan hep aldığın yakınma aynı” Yaptığımız hizmetin karşılığını alamıyoruz, çalışma şartları iyi değil, kaprisler çekiyoruz, ne yapalım ihtiyacımız var, koruma mıyız hizmetli miyiz, ben bu adam la çalışmak istemiyorum ama ne yapalım… gibi birçok sorunlar”.

Bunları nasıl yapacağız;

KİŞİSEL GÜVENLİK (Yakın Koruma) YAPANLAR:

Bildiğiniz gibi insan hizmeti aracılığı yapan firmalar var. Kendi usullerine göre insanları hizmet etmek için müşterilerine sağlamaktalar. Belli bir ücret karşılığı bunu yapıyorlar.

Bizde ise genelde “benim bir tanıdığım var yanına bir özel harekatçı ister, hem şoför hem koruma, şu kadar maaş vesaire, var mı tanıdığın?” düzeniyle güvenlik sistemi işliyor.

Burada sorun şu; Güvenlik yapacak personel gidiyor ama görevin kanuni alt yapısı yok. Görev anında yaşanacak kazalara karşı her hangi bir sigorta genelde yok ( Sigortalı olmak hem çalışana hem de işverene risk. Allah korusun bir olumsuzlukta işveren ne kadar karşılayacak çalışanın mağduriyetini. Bu önemsenmez ama önemli) . Hizmet saati yok. Çoğu zaman ulaşım da sorun olmakta.

Biz bu hizmetleri artık şöyle yapacağız;

Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneğinin yetkili ticari şirketi AKAY GÜVENLİK SİSTEMLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ dir. (yukarda anlatmış olduğun statüde.) Bu görevin personel kaynağını dernek sağlamaktadır. Derneğe asil yada fahri üye olması yeterlidir. Yukarıda bahsetmiştim.

Güvenlik hizmeti isteyen kişi yada kurum ile AKAY LTD. arasında bir GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HİZMETİ VERME SÖZLEŞMESİ yapılacak. Güvenlik personeli de AKAY firmasının personeli olacak. AKAY bu personeli mesleki sorumluluk sigortası ile sigortalayacak. ( bahsettiğim riskler için) .Müşteri ile AKAY çalışma şartlarını anlaşacak. Güvenlik personeli firmaya bağlı olarak çalışacak.

Bu aslında bazen uygulanan bir sistem ama işverenler ucuza getirmek için pek bu yolu tercih etmediler. Çünkü ciddi bir yapılanma olmadığından. Bunun için bu gün yaşadığımız iş sorunları meydana geldi.

Bizim yapacağımız sistemde işveren e anlatımımız “ siz bu şekilde çalışırsanız doğacak riskleri azaltmış olursunuz ve yapılacak anlaşma ile belli bir hukuki zeminde bu hizmeti alırsınız.” Şeklinde olacak. Alışkanlıkları değiştirmek zordur. Ama yaşanacak tatsızlıklarda ateş düştüğü yeri yakar.

Burada kanuni zemin aşağıdaki kanun maddelerince olacaktır. Danıştığımız iki avukat arkadaşımızın katkısı ile bu kanunlar içerisinde hizmet verilecek.

Sonuçta Akay ltd. müşteri ile aşağıdaki kanuna göre güvenlik danışmanlığı hizmetini, kendisine bağlı olan personel ile işverene bu hizmeti sunacak. Müşteri bir danışmanı yanın da bulundurmak için firmadan danışman talep ediyor ve firma danışmalık, refakat ve gözetim hizmeti için kendisine bağlı personeli anlaşma şartlarına göre müşteriye gönderiyor.

Çözümü bu şekilde hukuksallaştırdık. Çünkü güvenlik yapılacak dendiğinde 5188 devreye giriyor ve bu hizmetler yapılamaz hale geliyor. Bu işi yapanların çoğu hukuki kazanımları olmadan yapıyor.

Zaten doğacak risklerde biz sorun çözeceğimiz veya sorunu çözdüreceğimizden bu şekilde hukuki temele dayanan bir sistem yaratacağız.

Güvenlik danışmanlığı, refakat ve gözetim hizmetimizde anlık hayati risk konularında tabi ki müdahale de bulunacağız. İşte bunun için kendimizi ve müşterimiz i hem kanuni hem de sigortalı olmak kaydı ile bu şekilde hizmeti legalleştirmeliyiz.

 Bununla birlikte hem işverene hem de çalışan personele derneğimiz sizin arkanızda güvenini vereceğiz.

GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI, REFAKAT, GÖZETİM:

Öncelikle bu uygulamayı ilk olarak İstanbul da yapmayı planladık. İstanbul genelinde 24 saat görevde olan ekipler oluşturacağız. Bu ekipler derneğimiz üyelerinden olmak üzere 2 ya da 3 er kişilik olacak.

Hizmet vereceklerimiz; Aile, kişi ya da kurumsal firmalara.

Nasıl hizmet vereceğiz;

Aşağıdaki kanun maddelerine göre sözleşme yaptığımız kişi yada kuruluşlar ya ileriki zamana planlayarak yada anlık ihtiyaçları hasıl olduğunda çağrı yolu ile bize ulaştıkların da kendilerine hizmet vereceğiz.

TÜM HİZMETLERİMİZ İÇİN YASAL SINIRLAR İÇİNDE VE KARŞILIKLI OLARAK YAPILACAK SÖZLEŞMELER ;

6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun Genel Hükümler 26. maddesinde belirtilen Sözleşme Özgürlüğü kapsamında hazırlanacaktır.

İçerik bakımından yine aynı Kanunun İş Görme sözleşmeleri kapsamında 393. ve 394. maddeleri ve devamındaki HİZMET SÖZLEŞMESİ ile 502. maddesindeki VEKALET SÖZLEŞMESİ sözleşmesi hükümleri uygulanacaktır.

Aşağıda detaylı olarak yapılacak hizmetler yazılıdır. Aslında bir bakıma güvenlik yapacağız ama bu işi Güvenlik danışmanlığı, Refakat, Gözetim adı altında yapılacak sözleşme ve sigortalı olmak la beraber kurumsal bir yapıda gerçekleştireceğiz.

BİREYSEL HİZMETLER (AİLE – KİŞİYE ÖZEL HİZMETLER)

1. Aile güvenlik danışmanlığı.

2. Trafik kazası anında ve sonrası danışma ve refakat.

3. Pasaport işlemleri danışmanlığı.

4. Yabancı kişilere oturma ve çalışma işlemleri danışmanlığı.

5. Emniyet müdürlükleri bünyesinde adli ve idari yasal prosedür ve hukuki danışmanlık.

6. Telefon dolandırıcılığı konusunda ivedi şekilde savcılık ve emniyet müdürlükleri yasal işlemleri.

7. Aile hukuki çözüm yönlendirmeleri.(Avukat-Savcılık dilekçeleri)

8. Trafik tescil işlemleri danışmanlığı.

9. Hırsızlık ve Oto hırsızlığı sonrası danışmanlık.

10. Çocukların sanal ortam güvenlik takibi.

11. Ebeveynlerinin çocuklarını Terör, Uyuşturucu ve Siber Suçlarla ilgili nasıl takip ve koruma yapacaklarını bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti.

12. İhtiyaç gerektiren acil durumlarda refakat.

13. Özel misafir refakati.

14. Mobil/Yaya olarak Toplu/Bireysel refakat.

15. Acil çağrılara anında müdahale.

16. Acil tahliye gereken durumlarda tahliye hizmeti.

17. Adli davalarda Mobil/Yaya ve Toplu/Bireysel güvenlik refakati.

18. Mobil/Yaya denetim ve gözetim hizmetleri.

19. Aile özel ve kıymetli eşya nakil ve transfer refakati.

20. Aile adına çocukların okul yönetimi ile güvenlik konularında özel görüşmeler.

21. 24 saat hizmet

KURUMSAL HİZMET

1. Kurumun elektronik ve fiziki ve siber güvenliği danışmanlığı.

2. Trafik kazası anında ve sonrası danışma ve refakat

3. Pasaport işlemleri danışmanlığı.

4. Yabancı kişilere oturma ve çalışma işlemleri danışmanlığı

5. Emniyet müdürlükleri bünyesinde adli ve idari yasal prosedür ve hukuki danışmanlık.

6. Telefon dolandırıcılığı konusunda ivedi şekilde savcılık ve emniyet müdürlükleri yasal işlemleri

7. Kurumu için hukuki çözüm yönlendirmeleri.(Avukat-Savcılık dilekçeleri)

8. Trafik tescil işlemleri.

9. Ruhsat işlemleri danışmanlık ve takibi.

10. Hırsızlık ve Oto hırsızlığı sonrası hukuki ve güvenlik danışmanlığı.

11. Kurum içi sanal ortam takibi ve siber güvenliği.

12. Güvenlik personellerinin denetimi.

13. Kuruma özel kıymetli evrak veya kıymetli eşya refakati.

14. Kurumun alacağı özel güvenlik hizmeti danışmanlığı.

15. Kurumun özel misafir refakati.

16. Çağrı yöntemi ile anında müdahale .

17. Mobil/Yaya refakat.

18. Adli bir konu sonrası, Emniyet Müdürlüğünü ilgilendiren konu ve birimlerde Danışmanlık ve Refakat hizmeti.

19. İş konularında araştırma ve soruşturma.(Business investigation)

20. Kuruma özel araştırma ve soruşturmalar.

21. Bazı ülkelere verebileceğimiz Araştırma, Soruşturma, Refakat, Denetleme ve Güvenlik danışmanlığı hizmetleri.

22. Mobil/Yaya denetim ve gözetim hizmeti.

23. Riskli ortamlardan, tahliye gerektiren durumlarda, acil tahliye hizmeti.

24. Yabancı yatırımcılar için, farklı sektörlerde verilen ekonomik ve hukuki danışmanlık hizmeti.

25. Adli davalara gidiş ve gelişlerde Mobil/Yaya olarak Toplu/Bireysel refakat hizmeti.

26. Terör, Asayiş ve Siber Suçlar konularında çalışanları kurumun ve kendi bünyesindeki güvenlik personeli için eğitim.

27. 24 saat hizmet.

Yapmaya çalıştığımız sistemi kurduğumuzda bir çok ilde bu hizmetleri veren yapılar kuracağız. Dolayısı derneğimize bağlı, yaşadığı ilde olan arkadaşlarımıza da iş imkanı ve istihdam yaratacağız.

EĞİTİM:

1-Daha çok halka yönelik eğitimler yapmayı hedefliyoruz. Çünkü toplumumuz silaha meraklı fakat yüksek bir çoğunluk silah kullanmayı, güvenlik kurallarını vb. gibi önemli hususlarda bilgi sahibi değil.

Bizler bu konunun tecrübeli kişileri olarak halka yönelik silah atış ve eğitim hususunda çalışmalar yapacağız. Görüşme yapığımız bir polis okulumuzun açık poligonunda özellikle hafta sonları meraklılara ve öğrenmek isteyenlere bu eğitimleri vereceğiz.

2-Danışmanlık hizmeti ile aileleri, kişi ve kurumsal firmalara da terör, asayiş ve diğer suçlarla ilgili eğitim çalışmaları planlamamızda var.

3-Üst seviye olarak yakın koruma yapacak kişilere de bu eğitimler verilecek.

4-Sivil halkın kendini savunması için öğrenmesi gereken teori ve fiziki eğitimleri vereceğiz.

Bununla beraber makro hedefimiz yurt dışında gördüğümüz türde tüm bu hizmetlerin verileceği ciddi bir güvenlik eğitim akademisi kurmak. Burada gençlerimizin ve ailelerin güvenlik eğitiminden tutun, özel güvenlik eğitimlerine kadar her türlü çalışmanın yapılacağı bir tesis. Ülkemizin coğrafi ve stratejik konumu itibari ile yakın olduğumuz ülkelere de bu hizmeti sunabileceğiz.

Böyle bir yapı olmadığından çoğu insanlar yurt dışındaki eğitim tesislerinden bu hizmeti alıyor. Bizler bilgi ve beceri olarak bu donanıma sahibiz. Çözüm sadece tesis ihtiyacını gidermek ve hizmete başlamak.

SONUÇ:

Tüm bu çalışmalarımızın varacağı hedefi de şöyle belirledik.

Allah kısmet olursa polislerin yararlanacağı bir HUZUR EVİ VE MİSAFİRHANE yapmak projesi makro hedefimiz. Şehirleşmenin getirdiği ihtiyaçlardan en önemlilerin den biri bu.

Yaşlılık ve bakıma muhtaç olmanın zorluklarını eminim ki bir çok büyüğümüz yaşamakta ve ileride de yaşanacaktır.

• Emekli olmuş arkadaşlarımızın iş imkan ve şartlarını iyileştirmek ve iyi bir standart yaratmak

• Şehit çocuklarına, gazi çocuklarına, emekli veya çalışan arkadaşlarımızın çocuklarının istihdam edileceği iş imkanları sağlamak.

• Gazilerimize maddi , manevi destek olmak. Onları yalnız bırakmamak.

• Şehit aile ve yakınlarına maddi, manevi destek sağlamak.

• Özel harekatçı ruhunu tekrar canlandırmak için sosyal faaliyetler yapmak.

• Özel harekatı ve özel harekatçı lığın ruhunu anlatan, yaşanmış gerçek özel harekat hikayelerinden ve anılarından oluşmuş bir kitap yazmak. Nesillerin bu gurubun ne olduğunu ve nasıl mücadele yaptığının bilinmesi.

• Dergi çıkartmak.

• Emekli arkadaşlarımızın daha önce görev yaptığı yerlere yapılacak ziyaretler.

• Yılda bir kez daire başkanlığımızda toplanma gibi yapmayı planladığımız faaliyetlerimiz olmasını planlıyoruz. Sizlerin de görüş ve önerileriniz bizim için değerlidir. Yapılması gereken bir faaliyet olursa bize bildirin.

Hayat bir mücadele, bizler emekli olsak da bu mücadelemiz sürmekte. Onun için

SAVUNMA YAPARAK SAVAŞ KAZANILNIMAZ

Sevgi ve Saygılarımla

Yesugay Aksakal EPOHDER Başkanı

Haberi Ekleyen: Ali Dursun

Bu haber 1963 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss