Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
64 Ürün Hakkında Toplatma Kararı
21 Mayıs 2017, 19:40

64 Ürün Hakkında Toplatma Kararı

Bakanlıktan 64 ürün hakkında toplatma kararı

64 Ürün hakkında toplatma kararı

Bakanlıktan 64 ürün hakkında toplatma kararı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı evde bulunan tehlikeleri maddeleri toplatma kararı aldı. Ocaklar, mangallar, fırınlar, şarj cihazları ve gece lambalarının da içinde yer aldığı 64 farklı ürün, evlerde tehlikeli

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, evlerde kullanılan 64 farklı ürün için toplatma kararı verdi. Toplatma kararı verilen ürünler arasında ocaklar, su ısıtıcıları, fırınlar, prizler, şarj cihazları, gece lambaları, elektrikli battaniyeler ve mangalların yer aldığı belirtildi.

Bu ürünlerin büyük bölümünde elektrik çarpma ve yangın çıkarma riski bulunduğu açıklandı. Bakanlık, söz konusu ürünlere (marka ve modelini açıkladığı) sahip olan vatandaşlardan üreticilerine başvurmalarını istedi. Bakanlık, güvensiz bulunan ürünlerin, üreticilerin tüm ürünlerini kapsamadığına da dikkat çekti.

BU LİSTEYE DİKKAT: İŞTE TOPLATILAN ÜRÜNLER - Tıklayınız 

ÜRÜNLER DENEYLERİ GEÇEMEDİ

Bakanlık tarafından yapılan incelemede, elektrik kablolarının iletken direncine sahip olmadığı ve güvenlik deneylerinden olumsuz sonuç alındığı belirlendi. Ocakların da kaçak akım, yanmaya dayanıklılık deneylerini geçemediği görüldü. Gazlı ocakların da gaz kesme tertibatına sahip olmadığı anlaşıldı.

ÇOKLU PRİZLERDE YANGIN ÇIKARMA RİSKİ BULUNUYOR

Çoklu prizlerin yangın çıkarma riskinin bulunduğu saptanırken, infrared ısıtıcılarda da elektrik çarpma riski belirlendi. Su ısıtıcı (kettle) gibi cihazlarda da elektrik çarpma ve yangın çıkarma riskleri görüldü. Elektrikli battaniyeler neme karşı dayanıklılık ve kaçak akım deneylerini geçemedi.

BAKANLIK: ÜRÜNÜN ÜRETİCİSİNE BAŞVURUN!

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bakanlığımızca 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanunun 11'inci maddesi kapsamında, güvensizliği tespit edilen ve haklarında piyasaya arz yasağı, toplatma ve bertaraf kararı verilerek mevzuat ile belirlenen süreçleri tamamlanan yaptırım kararlarına ilişkin bilgilere, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliğinin 10'uncu maddesi uyarınca aşağıda yer verilmiştir. Bakanlığımızca, 4703 sayılı Kanun kapsamında güvensizlik nedeni ile alınan toplatma kararlarının mevzuat ile belirlenen süreçlerinin tamamlanmasını müteakip duyurulmasına devam edilecektir. Toplatmaya konu ürünlerden ellerinde bulunanların, ürünün üreticisine başvurması gerekmektedir. Bu ilan, üreticilerin aşağıda yer verilen marka/model ürünlerine yönelik olup, üreticilerin tüm ürünlerini kapsamamaktadır.

Kamuoyuna duyurulur."

Haberi Ekleyen: Görman Hesler

Bu haber 1157 defa okunmuştur.

Paylaş

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Haber

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun

Köyüne Dönene Maaş ve 300 Koyun Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun ile maaş verileceğini açıkladı

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor

Kişisel Verileri Korumayana Ağır Ceza Geliyor Uymayanlar hakkında 25 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

Seçime Girecek Partiler Açıklandı

Seçime Girecek Partiler Açıklandı İyi Parti listede yok

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar?

Kış lastiği takmamanın cezası ne kadar? Kış lastiği uygulaması 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanacak.

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası

Sarma sigara satana da bulundurana da hapis cezası Sarma sigara satana, bulundurana ve nakledene 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası

GÖRELE ' DE HAVA DURUMU

GIRESUN

RÖPORTAJ

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

Murat Kul ile balıkçılık üzerine söyleşi

ARŞİVLEN HABERLER

Arama
ssssssssssssssssssssssssssssssssssss