Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Güneysu'da HES Toplantısı


Açıklama: Güneysu'da HES Toplantısı
Kategori: Çevre
Eklenme Tarihi: 13 Mayys 2010
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 01:08
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=893


Güneysu'da HES Toplantisi

 

Derelerin Kardesligi Platformu

 

Basina ve Kamuoyuna - 13 Mayis 2010

 

Basbakan'in Dereleri Kurutuluyor!

 

Sevgili dostlar, degerli basin mensuplari...

Artik HES'lerle ilgili hergün bir kaç haber ve gelisme ile sizleri bilgilendirmekte ve kamuoyunu bilgilendirmek amaciyla desteginii beklemekteyiz... Bu konudaki duyarliliginiza, destek ve çabalariniza yürekten tesekkür ediyoruz.

Önceki gün Giresun'da, Torul'da ve dün de Artvin'de yasanan gelismelere bir kez daha deginmeyecegiz.

Bu kez HES yapimci firmalarinin hedefi Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in 'baba ocagim' dedigi, derelerinde yüzdügü Rize'nin Güneysu ilçesi.

Güneysu Vadisi üzerinde, Dumankaya, Yesilköy ve Kiremit Köyü'nü de içerisine alan bir alanda, kamuoyunda Basbakan'a yakinligi ile bilinen Çalik Gurubu bünyesinde oldugu bildirilen 'Damlapinar Enerji' sirketi (Güneysu Belediyesi hoparlörlerinden Çalik Enerji olarak duyurulmakta) tarafindan;

Bölgede 'Basbakan'in yüzdügü göl' olarak bilinen ve tarihi-turistik bir degere sahip olan 'KATARAHTE' (Kataralti) gölü ve selalesini de içerisine alan dere üzerinde yapimi planlanan 'Dumankaya Regülatörleri ve HES' projesi için

Bu aksam (13 Mayis 2010-Çarsamba) saat 18.00'da

Güneysu Ögretmenevinde, ilgili firmanin temsilcileri tarafindan, yöre halkina ve köylülere yönelik bir bilgilendirme toplantisi düzenleniyor.

Söz konusu toplanti nedeniyle yöre halki ve köylüler, Handüzü Dernegi ile Derelerin Kardesligi Platformu temsilcileri ile Senoz Vadisini Koruma Platformu ve Senoz Dernegi temsilcilerinin de destegi ile tepkilerini dile getirmeye hazirlaniyor.

Köylüler, hazirladiklari 'Katarahte gölü kurutulmasin', 'Basbakanin dereleri satilik degildir', 'Çektuk kamayi kindan, sakin gelma yakindan', 'Dereleri degil, HES'leri kes' ve 'Çalik!.. Vadimizden elini çek' seklindeki döviz ve sloganlarla; söz konusu HES projesi için hiç bir yasallik ve hukuksal boyut tasimayan toplantiyi protesto etmeyi planliyor. 

Derelerin Kardesligi Platformu olarak, bölgemizin ve ülkemizin diger vadilerinde oldugu gibi Basbakan Erdogan'in memleketindeki derelerin kurutulmamasi için HES'lere karsi mücadele eden Güneysulu köylülerimize destek verdigimizi ve yanlarinda olacagimizi birkez daha vurgulamak istiyoruz...

 

Ömer SAN

Derelerin Kardesligi Platformu Dönem Sözcüsü


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster