Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle
Açıklama: Davutoğlu'nun particiliği ve teşkilatçılığı bilmiyor
Kategori: Siyaset
Eklenme Tarihi: 26 Eylül 2026
Geçerli Tarih: 27 Eylül 2026, 02:30
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=27163
Erdogan'in teklifini ilk kez açikladi! Davutoglu'na ates püskürdü
Ahmet Davutoglu'na eski yol arkadasi Selçuk Özdag'dan pes pese sert elestiriler geldi. Özdag, Gelecek Partisi'nin basarisizligindan fesih sürecine kadar birçok konuda Davutoglu'nu hedef aldi.
"ERDOGAN 'SEN KAL, AHMET BEY GITSIN' DEDI"
Selçuk Özdag, AK Parti'den ayrildigi döneme iliskin dikkat çeken bir iddiada bulundu. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in kendisine "Ahmet Bey ayrilsin sen kal" dedigini öne süren Özdag, Binali Yildirim'in da kendisini arayarak "Sana mahcubuz" dedigini ifade etti. Özdag, buna ragmen Davutoglu'na haksizlik yapildigini düsündügü için AK Parti'den ayrildigini belirterek, "AK Parti'yi birakip Davutoglu'na haksizlik yapildi diye pesinden gittim o ise dükkan kapatir gibi parti kapatti." dedi.
"BASARISIZLIGIN EN BÜYÜK SEBEBI DAVUTOGLU"
Gelecek Partisi'nin siyasi performansina iliskin de konusan Özdag, "Gelecek Partisi'nin basarisizliginin en büyük sebebi Sayin Davutoglu'nun particiligi ve teskilatçiligi bilmemesidir." ifadelerini kullandi.
"ADAM DÜKKANI KAPATTI"
Özdag, partinin kapatildigini Meclis'te gazetecilerden ögrendigini belirterek yasadiklarini su sözlerle anlatti: "Partinin kapatildigini Meclis'te gazetecilerden ögrendim genel merkeze giderken il baskani kulagima 'Adam dükkani kapatti' dedi."
"BIZ 6,5 YILIMIZI VERDIK, ÖLÜMDEN DÖNDÜK"
Parti için yillarca mücadele ettigini vurgulayan Özdag, "Biz 6,5 yilimizi verdik, ölümden döndük. 'Gizli tuttular' diyor; neyi sakliyorsun, yangindan mal mi kaçiriyorsun? Bir sahis tek basina bir partiyi kapatamaz!" sözleriyle tepkisini sürdürdü.
"MÜRIT GIBI BIAT BEKLEDILER"
Partinin yönetim anlayisini da hedef alan Özdag, "Bir yandan istisare deyip bir yandan mürit gibi biat beklediler. 'Hocamiz yaptiysa hikmet vardir' anlayisiyla parti yönettiler." ifadelerini kullandi. Davutoglu ile kisisel iliskisinin de sona erdigini belirten Gizem Sevinç Selvi'nin konugu olan Özdag, "Küstügüm dagin odununu yakmam kendisiyle hukukum bitti. Çocugunun nikahina gitmedim, savciliga çagrildiginda da aramadim." dedi.