Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Gezmiş, "Fındık Bahçelerini Madenlere Parselletmeyeceğiz"


Açıklama: "Fındık Bahçelerini Madenlere Parselletmeyeceğiz"
Kategori: Çevre
Eklenme Tarihi: 18 Mayys 2026
Geçerli Tarih: 18 Mayys 2026, 09:04
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=27052


"Findik Bahçelerini Madenlere Parselletmeyecegiz"

CHP Giresun Milletvekili Elvan Isik Gezmis, TBMM Genel Kurulu’nda yaptigi konusmada Karadeniz’deki madencilik faaliyetleri ile findik üreticilerinin yasadigi ekonomik krize sert sözlerle tepki gösterdi.

Tirebolu ilçesine bagli Sekü Köyü’nde 41 gündür devam eden doga nöbetini Meclis kürsüsüne tasiyan Gezmis, Ankara’da masa basinda dagitilan maden ruhsatlarini elestirdi.

Haritalardaki renkli bloklarin halkin yasam alanlari, findik bahçeleri ve dereleri oldugunu belirten Gezmis, Sekü’deki direnisin tüm

Karadeniz’in vicdani oldugunu vurguladi. Madencilik politikalarindaki plansizliga dikkat çeken Milletvekili Gezmis, Cumhuriyet’in ilk 80 yilinda 1.186 maden ruhsati verilirken, AKP döneminde bu sayinin yaklasik 386 bine ulastigini açikladi.

Yakin zamanda Çatalagaç’ta yasanan dere kirliliklerini hatirlatarak, mevcut politikalarin bölgede ekolojik bir yikima yol açtigini ifade etti.

“Üretici düsük fiyat politikalariyla bahçeye girmeye çekiniyor. Karadenizliyi topragindan koparip madenlere alan mi açiyorsunuz? Bu bir sürgün politikasi midir?”
Findik fiyatlarinin 200 lira seviyesine sikistirilarak üreticinin ekonomik darbogaza sürüklendigini belirten Gezmis, findigin ülkenin milli serveti oldugunu hatirlatti.

Üreticinin yüksek maliyetler altinda ezildigini ve bölgenin üretimden koparilmak istendigini dile getiren Gezmis, Karadeniz halkinin hem topragina hem de emegine sonuna kadar sahip çikacagini belirterek konusmasini tamamladi.

# elvan isik gezmis, hem, karadeniz, findik, tirebolu, Milletvekili

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster