Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Akp işçi ve emekçi düşmanıdır


Açıklama: Diyanet'in 1 Mayıs hutbesinde işçiye 'iyi çalışın' denildi
Kategori: Ekonomi-Çalışma Hayatı
Eklenme Tarihi: 02 Mayys 2026
Geçerli Tarih: 02 Mayys 2026, 16:57
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=27015


Diyanet'in 1 Mayis hutbesinde isçiye 'iyi çalisin' denildi

Diyanet, Cuma hutbesinde 1 Mayis'i gündem etti. Isçilerin, "çalistiklari isyerini birer emanet olarak görmeleri gerektigi" belirtildi.

Diyanet Isleri Baskanligi, 1 Mayis'ta yayimladigi cuma hutbesinde isçilere "iyi çalisma" vurgusu öne çikti. 

Isçilerin, "çalistiklari isyerini birer emanet olarak görmeleri gerektigi" belirtildi. "Isyerini sadece bir geçim kapisi degil, karsilikli güvenin hâkim oldugu birer ‘emniyet yurdu’ haline getirmek, herkesin ortak görevidir" ifadeleri kullanilarak, isçinin isini, "saglam ve kaliteli yapmasi" gerektigi söylendi.

"Isveren ya da isçi olmanin, insani açidan hiçbir üstünlügü yoktur" denilen açiklamada, isçi için "Yaptigi isin ve çalistigi isyerinin kendisine bir emanet oldugu bilinciyle hareket etmeli" ifadeleri kullanildi.

Diyanet hutbesinde "Is ve ticaret hayatindaki faaliyetler ve elde edilen gelirler, Müslüman için bir amaç ya da bir hedef olmamalidir. Biz Müslümanlar; ticaretimizde, alis-verisimizde, isçi ve isveren iliskilerimizde iyiligi, adaleti ve merhameti esas alan, ahlaki ilkeleri usta-çirak egitimi çerçevesinde nesilden nesile aktaran bir anlayisi benimsemek durumundayiz" denildi.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster