Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Kellik tarihe karışıyor


Açıklama: Almanya'da Berlin Teknik Üniversitesi kök hücreden saç kökü üretmeyi başardı.
Kategori: Teknoloji-Bilim
Eklenme Tarihi: 20 Aralyk 2010
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2026, 15:12
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=2510


 

Kellik tarihe karisiyor

  

Almanya'da Berlin Teknik Üniversitesi kök hücreden saç kökü üretmeyi basardi.

  

Bilim adamlari bu kesifle 5 yil içinde kellige köklü çare bulunabilecegini açikladi. Hayvan hücreleri üzerinde çalisilarak yapilan arastirma insanlar için gelistirildiginde, kisinin kendi kök hücresinden elde edilen saç kökleri saç olmayan noktalara yerlestirilecek. Dogal saçlar gibi büyüyen yapay saçin tek kusuru normalden biraz daha ince olmasi.

 

Kireçlenmeye karsi sarimsak

Ingiltere’nin Kings College ve East of Anglia üniversitelerinin yaptigi arastirmaya göre düzenli olarak sarmisak ve sogan tüketen insanlarin kalça ve eklem agrilarinin daha az. Bin kisi üzerinde yapilan arastirmaya göre sogan ve sarimsakgiller agirlikli beslenme “eklem agrilari ve kireçlenmenin” gelisimi önlüyor. Dr.France Williams,“Ileride kalça ve eklemlerin hasar görmesini engellemeyi umuyoruz” dedi.

 

Çay, kilo almayi önlüyor

Japon bilim adamlari düzenli tüketilen siyah ve yesil çayin kilo alimini önlemede etkili oldugunu kesfetti. 14 haftalik bir deneyde, yüksek kalorili sagliksiz bir diyete tabi tutulan farelerden çay tüketenlerin daha az kilo aldigi gözlemlendi. Arastirmayi yapan Kobe Üniversitesi, her iki tür çayin da saglik açisindan önemli oldugunu belirtirken, siyah çayin ayrica yüksek kalorili bir diyet sonucu kanda olusan zararli etmenlere karsi savastigini açikladi.

Karadeniz Gündem

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster