Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Ramazan Bayramı kaç gün?


Açıklama: Ramazan Bayramı 9 gün tatil olacak mı?
Kategori: Haber
Eklenme Tarihi: 24 Haziran 2017
Geçerli Tarih: 21 Kasym 2024, 13:39
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=24389


Ramazan Bayrami 9 gün tatil olacak mi?

Iste 2017 ramazan bayraminin denk geldigi takvim;

25 Haziran Pazar 1. günü
26 Haziran Pazartesi 2. günü
27 Haziran Sali 3. günü

2017 Ramazan Bayrami kaç gün tatil sorusu en çok tatilciler tarafindan merak ediliyor.

Ramazan Bayrami 9 gün tatil olacak mi?

Ramazan Bayrami tatili 9 gün olacak mi sorusu gündemde yerini korurken tatil izni ile ilgili son dakika bir haber geldi.

Milli Egitim Bakanligindan, ögretmenlerin mesleki çalisma programi kapsaminda, Ramazan Bayrami sonrasi 28, 29 ve 30 Haziran'da idari izinli sayilacagi açiklandi. Milli Egitim Bakanligi Müstesari Tekin de, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Sayin Bakanimizin onayiyla seminer döneminin bayram sonrasi üç günü idari izin uygulayacagiz insallah. Hayirli olsun" dedi.

Bu kapsamda ramazan tatili için planlar yapilmaya da baslandi. 2017 Ramazan Bayrami hangi günlere denk geliyor ve Ramazan bayrami kaç gün tatil gibi sorularin yanitlari da belli oldu. Ramazan ayini yariladigimiz su günlerde bayram tatili için arastirmalar da yapilmaya baslandi. Ramazan Bayrami kaç gün tatil sorusu da bu yüzden oldukça önemli. Müslüman alemi için en kutsal aylardan biri olan Ramazan bu yil 27 Mayis 2017 Cumartesi günü basladi. Yani ilk oruç 27 Mayis günü tutuldu. Ramazan Bayrami ise 25 Haziran tarihinde baslayacak. 27 Haziran aksami sona erecek. Ramazan Bayraminin ikinci günü 26 Haziran 2017 Pazartesi ve 3. Günü 27 Haziran Sali gününe denk gelecek.

Islam aleminde üç aylarin içerisinde yer alan mübarek Ramazan ayi bu sene 27 Mayis tarihinde basladi. Ramazan ayi içerisinde milyonlarca müslüman bu tarihte ilk orucu tutacak. Bin aydan daha hayirli gece olan Kadir Gecesini de içerisinde barindiran

Ramazan ayinin baslangici rahmet ortasi magfiren son 10 günü ise cehennem atesinden kurtulus olarak biliniyor. Ramazan ayinin bitisi ise 24 Haziran'da gerçeklesecek. Geçtigimiz yil 6 Haziran ve 4 Temmuz arasinda olan Ramazan ayi, 2017 yilinda 12 gün daha erken baslayacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BASLIYOR?

Islamiyete göre Ramazan, oruç tutma ayidir ve kutsal kabul edilir. Ramazan ayi boyunca maddi ve manevi kirlerden arinarak bir nevi maddi ve manevi terbiye eder insan kendini. Bu ay boyunca nefsiyle mücadele eden insan oglu için Ramazan ayi bitiminin adindan Ramazan Bayrami baslar. Peki 2017'de Ramazan Bayrami hangi güne denk geliyor? Ramazan Bayrami bu yil 25 Haziran tarihinde baslayacak. 27 Haziran aksami sona erecek. Ramazan Bayraminin ikinci günü 26 Haziran 2017 Pazartesi ve 3. Günü 27 Haziran Sali gününe denk gelecek.

RAMAZAN AYININ ANLAMI VE HIKMETI

Bin aydan daha hayirli olan Kadir Gecesini de kapsayan Ramazan ayi, inananlar için evveli rahmet, ortasi magfiret, sonu cehennem atesinden kurtulus ayidir. Ramazan ayi, Kur’an ve oruç ayidir. Ramazan; yaz aylarinin sonunda ve güz mevsiminin basinda yagan ve yerdeki tozlari temizleyen yagmur anlamindadir. Bu yagmur, nasil yeryüzünü yikayip tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayinin da inananlari günahlarindan temizledigine inanilir.

Ramazan ayi, Kur’an-i Kerim’in indigi ay olmasi sebebiyle Müslüman alemi için oldukça önemlidir. Kur’an’da bin aydan daha hayirli oldugu bildirilmis olan Kadir Gecesi de Ramazan ayinin içerisinde bulunur. Ramazan ayi içerisinde yer alan Kadir Gecesi'nde oruç tutmak insanlara ömrü boyunca kazanacagi bir sevap verir. Islam aleminin ibadetle geçirdigi ve bir ay boyunca oruç tuttugu Ramazan ayina Müslümanlar tarafindan “On Bir Ayin Sultani” adi verilmistir.

KADIR GECESI RAMAZANIN HANGI GÜNÜNE DENK GELIYOR?

Islam alemi tarafindan en kutsal ay olarak kabul gören ve Kuran'i Kerim'in indigi gece olarak inanilan Kadir Gecesi, Ramazan ayinin son on gecesinde ve tekli gecelerde olur. Ramazan ayi ayetlerinden bir tanesi olan Bakara Suresi 183. Ayette, “Ey iman edenler! Allah’a karsi gelmekten sakinmaniz için oruç, sizden öncekilere farz kilindigi gibi, size de farz kilindi.” seklinde geçmektedir.

mynet


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster