Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Ali Dursun 75 Gün Hapis Yatacak


Açıklama: Gazeteci Ali Dursun 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 02 Mart 2017
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2026, 23:12
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=24107


Ali Dursun 75 Gün Hapis Yatacak

Gazeteci Ali Dursun 2 ay 15 gün hapis cezasina çarptirildi.

Giresun Asliye Ceza Mahkemesinde görülmekte olan “Basin Kanununa Muhalefet” davasi nedeniyle yapilan yargilamalar nedeniyle 2 ay 15 gün hapis cezasina çarptirilan gazetesi Ali Dursun, bildirim tarihinden itibaren 10 gün içinde Giresun C.Savciligina teslim olmasi gerekiyor.

Gazeteci Ali Dursun’un 2 ay 15 gün hapis cezasini “Denetimli Serbestlik” yasasindan yararlanmasi bekleniyor.

*Tutuklu gazeteciler tutuksuz yargilanmalidir..

*Gazeteciler hakkindaki iddianameler biran önce hazirlanmali, yargilanmalar derhal baslamalidir..

*Bu davalarin acilen sonuçlanmasi saglanmalidir..

*Tutuklu gazetecilerin Basin Konseyi gibi kuruluslarla görüsmelerine izin verilmeli, ailelerle haftalik açik görüs yapmalarina firsat saglanmalidir..

*Tutuklu gazetecilerin cezaevinde ihtiyaç duyduklari kalem, kagit, kitap benzeri materyallerin temini kolaylastirilmalidir.

Gazeteci Ali Dursun yaptigi açiklamada sunlari kaydetti;

“BIR AKP KLASIGI,

Baskiya ve zulme karsi az sayida savasanlardan birisiyim. Hapsedilen gazeteciler, kendini savunamadan, esaret altinda tutulan, ne savunabiliyorlar, ne konusabiliyorlar, ne rahat birsey yapabiliyorlar. Hiç sorgulanmadan esir tutuluyorlar.

Avrupa Insan Haklari Mahkemesi içtihadlarina aykiri bir sekilde halkin sesi ve vicdani olmus gazetecilerin hapsedilmesi ayni zamanda AKP iktidarinin gelecekte neler yapabileceginin de göstergesidir.

Yaptigim hiçbir seyden pisman degilim. Ne yaptiysam inanarak yaptim, halkimin bilgi alma hakkini hayata geçirmek için yaptim. Utanmasi ve kokmasi gerekenler, iktidar gücünü kullanarak halkin sesini kismaya çalisanlardir.

Verilen bu gülünç ceza ayni zamanda benim için bir onurdur, sereftir. Alnim dik bir sekilde yatar çikariz ama yapilan bu haksizliklarin cevabini bu halk er geç size soracaktir” dedi.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster