Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Uydudan internet ucuzlayacak!


Açıklama: Uydu terminallerinden alınmakta olan telsiz ruhsat ve kullanım ücretleri kaldırıldı.
Kategori: Haber
Eklenme Tarihi: 15 A?ustos 2016
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 08:13
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=23565


Uydudan internet ucuzlayacak!

Uydu terminallerinden alinmakta olan telsiz ruhsat ve kullanim ücretlerinin kaldirilmasi hakkindaki Bakanlar Kurulu kararinin Resmi Gazete’de yayinlandi.

Genisbant uydu Internet terminallerinden alinan ruhsat ve yillik kullanim ücretleri, uydu Internet hizmetinin yayginlasmasinin önündeki en büyük engellerden biriydi.

Serbest Telekomünikasyon Isletmecileri Dernegi , yaptigi açiklamada uydu terminallerinden alinmakta olan telsiz ruhsat ve kullanim ücretlerinin kaldirilmasi hakkindaki Bakanlar Kurulu kararinin Resmi Gazete’de yayinlanarak yürürlüge girdigini duyurdu.

Internet erisimi için diger alternatif hizmetlerden alinmayan ancak sadece uydu hizmeti için alinan söz konusu ücretlerin aylik ücretin %10’unu olusturdugunu dile getiren TELKODER, bunun son yillarda uydu Internet abone sayisinin artmamasinin nedenleri arasinda oldugunu belirtti. TELKODER yapilan degisiklik sayesinde, 10 bin abone ve 25 Milyon TL büyüklügündeki uydudan genisbant Internet erisimi pazarinin, 1 yil içerisinde 20 bin aboneye ve 50 Milyon TL’ye ulasmasini beklediklerini, ilerleyen yillarda da bu pazarda çok daha büyük artislar olacagini öngörüldüklerini ifade etti.

Genisbant Internet Hizmeti Tüm Vatandaslarimiza Esit ve Makul Sartlarda Sunulabilecek

TELKODER Yönetim Kurulu Baskani Yusuf Ata Ariak, 2012 yilindan beri bu konuyla ilgili Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi ve BTK nezdinde çok siki bir çalisma yürüttüklerini vurgulayarak, “TELKODER basarili çalismalarina bir yenisini ekledi. Ülkemizin ve vatandaslarimizin lehine olacak bir kararin ortaya çikmis olmasindan mutluluk duyuyoruz. Bu karar sayesinde, Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüsüm sürecinde sunulan hizmetlerden herkes esit olarak yararlanma firsati bulacak, Internet kullanimi artacak ve yurt genelinde yayginlasacak, kablo ile erisimin mümkün olmadigi bölgelerde yüksek hizli uydu Internet baglantisi çok kisa sürede kurularak makul ücretlerle son kullanicilara sunulacak. Yüksek hizlarda ve ekonomik olarak saglanan uydu Internet, ADSL, fiber ve mobil Internet gibi diger internet hizmetlerini tamamlayici bir hizmet olacaktir. Vatandaslarimiza ve ülkemize hayirli olsun. Bu kararin alinmasini saglayan Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Sayin Ahmet Arslan’a ve BTK Baskani Sayin Ömer Fatih Sayan’a tesekkür ediyoruz.” dedi.

haberler


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster