Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Sınavı iptal edilen 150 bin kişiye ne olacak?


Açıklama: 150 bin kişinin memuriyeti de tehlikeye girmiş oldu.
Kategori: Ekonomi-Çalışma Hayatı
Eklenme Tarihi: 02 A?ustos 2016
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 01:02
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=23483


Sinavi iptal edilen 150 bin kisiye ne olacak?

Iptal edilen 2010 KPSS ile birlikte bu sinavla yerlesen 150 bin kisinin memuriyeti de tehlikeye girmis oldu.

Usulsüzlük nedeniyle daha önce "Egitim Bilimleri" bölümü iptal edilen 2010 KPSS’nin “Genel Yetenek ve Genel Kültür" kismi da iptal oldu. Bu sinavla yerlesen 150 bin kisinin memuriyeti de tehlikeye girdi.

2010 KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür kismi iptal edildi. Ankara 1. Idare Mahkemesince verilen kararda, “Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularinin da iptal edilen Egitim Bilimleri gibi sinavdan önce baska kisilerin eline geçtigi sonuç ve kanaatine ulasilmistir” denildi. Söz konusu kararin ardindan 2010 KPSS puani ile atanan onbinlerce kisinin memurlugunun sona ermesi gündeme gelecek. Bununla meraber birçok kisinin memuriyeti tehlikeye girmis oldu. Bunun için de sadece Ankara Bassavciliginca yürütülen Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarina iliskin sorusturmada süpheli olarak yer alan kisilerin memurluklarinin sonlandirilmasiyla ilgili kanuni bir düzenlemenin yapilabilecegi belirtiliyor.

BU SINAVLA ATANAN KISI SAYISI 150 BIN CIVARI

1. Idare Mahkemesi'nin bu karariyla memurluk sarti için gerekli görülen Genel Yetenek ve Genel Kültür puani da hükmünü yitirmis oldu. Bu nedenle de 2010 KPSS puani ile kamu kurumlarina yerlesen kisilerin memurluklarinin da iptal olmasi gündeme gelecek. Memurluk için gereken P10 türünden yani Genel Yetenek ve Genel Kültür'den alinan puan 2 yil boyunca geçerliligini koruyor. 2010 ile 2012 yillari arasinda iptale konu sinavdan alinan puanla kamu kurumlarina atanan kisi sayisinin ise 150 bin civarinda oldugu belirtiliyor.

Masumlar için düzenleme

Bu karar sonrasi hirsiz memurlarin yani sira binlerce masum kisi de memuriyetinin sonlandirilmasiyla karsi karsiya kalacak. Bunun için de Devlet Personel Baskanligi, ÖSYM ve ilgili kurumlarin önümüzdeki günlerde nasil bir yol izlenmesi gerektigiyle ilgili çalisma baslatacak. Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, 2010 Egitim Bilimleri'nin yani sira Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarina iliskin de sorusturma yürütüyor. ÖSYM ve bilirkisiler tarafindan hazirlanacak raporlar ile MASAK ve emniyetin yapacagi çalismanin ardindan Genel Yetenek ve Genel Kültür sinavlarinin da süphelileri ortaya çikarilacak. Sadece söz konusu sorusturma dosyasinda “süpheli” kisilerin de memuriyetinin sonlandirilacagi belirtiliyor.

mynet


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster