Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat |
Resimleri Gizle
Bu köy de HES istemiyor
Açıklama: Türkiye'yi adeta işgal eden HES inşaatlarına bir tepki de Araklı'dan geldi.
Kategori: Çevre
Eklenme Tarihi: 20 Kasym 2010
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 04:32
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=2299
Bu köy de HES istemiyor
Trabzon’un Arakli ilçesinde bulunan Kayacik Köyü’ne yapilmak istenen hidroelektrik santral (HES) birçok kisi tarafindan HES insaatinin sürdügü yerde protesto edildi.
Derelerin Kardesligi Platformu, Mimarlar Odasi Trabzon Subesi, TKP, ÖDP ve Halkevleri üyeleri ile CHP Arakli Ilçe Örgütü’nün desek verdigi eylemde bir araya gelenler, Kayacik Köyü’nde toplanarak HES insaatinin sürdügü yere gittiler.
Burada Kayacik Köyü Dayanisma Platformu adina konusan Deniz Çeliktas alanla ilgili bilgi verirken, Derelerin Kardesligi Platformu sözcüsü Ömer San, yasanan süreci ve verilen mücadeleyi degerlendirdi. Konusmasinda HES yapimi sirasinda ortaya çikan usulsüzlüklere de yer veren San, vatandaslarin yasam alanlarini tehdit eden bu projelerin hukuka ve projelendirme esaslarina uygun olmadigini kaydetti.
San yaptigi açiklamada amaçlarinin dogal yasam alanlarini korumak oldugunu söylerken, HES insaatina iliskin olarak köyde ÇED toplantisi da düzenlenmedigini süren hukuka ve projelendirme esaslarina uygun olmadigini ifade etti. Su an gündemde olan yasa tasarisi ile de SIT’lerin önünün kesilmeye çalisildigini ve yasam alanlarinin talana açildigini söyleyen San, Arakli’da yapilan usulsüzlükler için de hukuki mücadele baslatacaklarini belirtti. Eylemde daha sonra bir basin açiklamasi yapilarak HES insaati protesto edildi.
(soL)
Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat |
Resimleri Gizle