Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Fındık elden gidiyor


Açıklama: Fındık kaderine terk edilmeyecek kadar önemli,bir milli ürünümüzdür
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 03 ?ubat 2016
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 01:24
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=22615


HERKES SAFINI BELIRLESIN

Findik elden gidiyor. Lütfen artik safinizi belirleyin.         

Findik kaderine terk edilmeyecek kadar önemli,bir milli ürünümüzdür.

Üreticinin elinde bulunan 300 bin ton civarindaki bir findigi ucuza kapatmak isteyenlere karsi bir ve beraber olalim. Acil olarak bir hükümet politikasi uygulanmasini hep bir birlikte isteyelim. 

“FINDIK FIYATLARI SERBES PIYASADA OLUSSUN DEMEK,FINDIK BARONLARINA FIYATLA ISTEDIGIN GIBI OYNA DEMEKTIR”

BASIN AÇIKLAMASI

Geçtigimiz hafta findik fiyatlarindaki asiri düsüse dikkat çekmek üzere TBMM’de yaptigim konusmalar ve verdigim iki ayri sor önergesi, basin-yayin organlarinda yer almis ve genis yanki yaratmistir. Hükümetin konuyu gündemine almasini saglayan bu gelismelerin ardindan,  Bakan Faruk Çelik’in “TMO’yu devreye sokup findik alabiliriz” ve Basbakan Yardimcisi Numan Kurtulmus’un  konuyu takip ettiklerini ve Tarim Bakanligi ile müzakerede bulunacaklarini belirten açiklamalariyla da üretici ve sektör temsilcileri “findiga sahip çikilacagi’ umuduna ve beklentisine kapilmistir.

Hatta ayni günlerde fiyatlarda 1-2 TL’lik artis da gözlemlenmistir.

“FINDIK FIYATLARI SERBES PIYASADA OLUSSUN DEMEK,FINDIK BARONLARINA FIYATLA ISTEDIGIN GIBI OYNA DEMEKTIR”

Ancak piyasaya iyi niyetle gelen bu güven ortami sürerken, Fiskobirlik’in önceki gün yapilan mali genel kurulunda, AKP Giresun Milletvekili Sayin Cemal Öztürk’ün, findik fiyatlarinda yasanan düsüse karsi hükümetin TMO ya da FISKOBIRLIK ile 'müdahale alimi' politikasinin olmadigini, fiyatlarin piyasada olusarak sekillenecegini belirtmesi ise hayal kirikligi yaratmistir.

Hükümetin net ve somut biçimde findikla ilgili bir pozisyon almasi ve ortak bir görüs içinde olmasi gerekir. Dünyada hiçbir ihraç ürünü yerel serbest piyasalarda olusan fiyatlarla alinip satilmaz. Findigin fiyatinin serbest piyasada olusmasini beklemek ekonomi bilimine terstir ve fiyatlari piyasa aktörlerinin belirlemesine imkan tanimaktir.

Bu yaklasim “ey findik baronu ben findiga karismiyorum,sen diledigin gibi al sat” mantiginin ürünüdür.

Yoksa yabanci firmalara böyle bir söz mü verildi? 

“MANIPLASYON,SPEKULASYONLA FINDIK FIYATLARI 5 TL BIRDEN DÜSMEDIYSE O ZAMAN NEDEN DÜSTÜ”

Buradan iktidar partisi temsilcilerine ve Giresun milletvekilleri basta olmak üzere bütün bölge milletvekillerine sesleniyorum. Spekülasyon, maniplasyon yok diyorsunuz o zaman 15 TL ile sezona baslayan findigin, alicisi varken, dolar yükselirken 10 TL’nin altina düsmesini nasil açiklayacaksiniz?

Aradaki fark kimin cebine gitti?

Sayin Basbakandan bunun cevabini bekliyoruz.

“HERKES SAFINI BELIRLESIN”

Findik elden gidiyor. Lütfen artik safinizi belirleyin.        

Findik kaderine terk edilmeyecek kadar önemli, bir milli ürünümüzdür.

Üreticinin elinde bulunan 300 bin ton civarindaki bir findigi ucuza kapatmak isteyenlere karsi bir ve beraber olalim. Acil olarak bir hükümet politikasi uygulanmasini hep bir birlikte isteyelim. 

Bülent Bektasoglu CHP Giresun Milletvekili


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster