Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Nihayet emekli oluyor!


Açıklama: Edirne Valisi Dursun Ali Şahin emekli oluyor
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 29 Aralyk 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 00:55
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=22389


Nihayet emekli oluyor!

Giresun eski valisi simdinin Edirne Valisi Dursun Ali Sahin emekli oluyor.

3 Mart 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayimlanan valiler kararnamesi sonucu Giresun Valisi olan ve 3 Agustos 2013 tarihinde Giresun Valiliginden sonra Ankara da merkez Valisi olarak görevini sürdürürken 23 Mayis 2014 tarihinde yayinlanan kararname ile Edirne Valiligine atanan Edirne Valisi Dursun Ali Sahin yarin emekli oluyor.

Edirne’de yas haddinden yarin görev süresi dolarak emekliye ayrilacak olan Vali Dursun Ali Sahin’e Edirne Belediye Baskanligi bandosu Plevne marsi ile veda etti.

Edirne’de 20 ay önce göreve baslayan ve yas haddinden yarin ( 25 Aralik Cuma ) görev süreci dolacak Vali Dursun Ali Sahin’e Edirne Belediye Baskanligi Bando takimi da veda etti.

Valilik bahçesine gelen bando takimi en sevdigi marslardan olan Plevne marsini çaldi. Edirne Belediye Baskani CHP’li Recep Gürkan ile birlikte makam odasinin balkona çikarak bando takimini selamlayan Vali Sahin, marsi ilgiyle izledi.

Vali Dursun Ali Sahin Kimdir?

1950 Akçakoca- Düzce dogdu. Hukuk Fakültesini bitirmesinin ardindan çesitli ilçelerde kaymakamlik görevinde bulunan Dursun Ali Sahin, 1992-1997 tarihleri arasinda Ankara Vali Yardimciligi yapti. 1999 yilindaki depremin ardindan, Afet Bölge Valiligi Vali Yardimciligi görevini de yürüttü.

Kartal ve Bakirköy Kaymakamliklari yapti. 11 yil sonra ayni gün Gölcük Kaymakamligi görevine atandi. Ancak henüz Gölcük'te göreve baslamadan Bakanlar Kurulu'nca 18 Agustos 2010 tarihinde alinan karar uyarinca Yalova Valiligine atandi.

Ocak 2011'de Danistay karariyla önceki valinin makamina dönmesiyle merkeze çekildi ve 13 Mart 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayimlanan valiler kararnamesi sonucu Giresun Valisi oldu. 3 Agustos 2013 tarihinde Giresun Valiliginden sonra Ankara da merkez Valisi olarak görevini sürdürdü. 23 Mayis 2014 tarihinde yayinlanan kararname ile Edirne Valiligine atandi.

haberler


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster