Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle


Katliam Giresun'da protesto edildi


Açıklama: Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz!
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 00:49
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=22090


BASINA VE KAMUOYUNA          

ÜZGÜNÜZ, ÖFKELIYIZ, YASTAYIZ VE ISYANDAYIZ!

KATLIAMI VE KATILLERI ASLA UNUTMAYACAGIZ!

10 Ekim’de Ankara’da Emek, Baris ve Demokrasi Mitingi için toplanmistik. Saray’in saltanati ugruna aylardir dökülen kanlara dur demek, savasa karsi, barisi savunmak için yollara düstük.

Kamu emekçilerinin, isçilerin, halklarin özlemlerini haykirmak, umutlarini yasatmak için, kandan ve savastan beslenenlere karsi “Savasa Inat, Baris Hemen Simdi!” demek için gelmistik.

Türkiye’nin dört bir yanindan, emek, baris vedemokrasi taleplerimizi haykirmak için gelmis, kadini erkegi, genci yaslisi, baris türküleriyle birlikte halaya durmustuk.

Türkiye’nin göbeginde, Ankara Gari’nin önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattilar bombalarini. 128 canimizi aldilar aramizdan. Canimizdan can gitti, yüreklerimiz daglandi. Annelerimizi, babalarimizi, kardeslerimizi, arkadaslarimizi, yoldaslarimizi kaybettik.

Iki gündür yüregimiz yaniyor, içimiz kaniyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayiz ve isyan ediyoruz. Bizler patlama sonrasinda canlarimizi kurtarmaya çalisirken, polislerini gaz bombalari ile üzerimize salanlar, yüzümüze siritarak “güvenlik zafiyeti” yok diyorlar.

Hiç kimse bize bu katliamin faili meçhul oldugunu söylemesin. Ankara’nin orta yerinde göz göre göre bombalari patlatanlari, yakin tarihimizin en vahsi saldirisina göz yumanlari biliyor, katillerin hepsini taniyoruz.

Katiller; diktatörlük heveslileri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarinda kaldigi için, ülkeyi kan gölüne çevirip, yasanan ölümler üzerinden “oy avciligi” yapanlardir.

Katiller; yarattiklari siddet, korku ve katliam atmosferinde “tek basina iktidar” olmak için ülkeyi atese atip, kendilerini kurtarmaya çalisanlardir.

Emek, baris ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz:

Bütün vahsetinize, bütün siddetinize, bütün katliamlariniza ragmen esit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yasami ve barisi savunmaktan asla vazgeçmeyecegiz!

Bizi korkutmaya, yildirmaya, sindirmeye çalisanlara sesleniyoruz: Ne kadar saldirirsaniz saldirin,

korkmayacagiz, yilmayacagiz, unutmayacagiz ve asla affetmeyecegiz!

Hepiniz döktügünüz kanda bogulacaksiniz! Kanli ellerinizle islediginiz bütün suçlardan yargilanacak ve hesap vereceksiniz!

DISK, KESK, TMMOB ve TTB olarak katliamda kaybettigimiz arkadaslarimizi anmak, fasist katliami protesto etmek için dünden itibaren üç gün yastayiz. Bugün ve yarin bütün Türkiye’de Grevdeyiz!

Acimiz büyük, yaralarimiz derindir!

Katiller ve arkasindaki güçler bulunana kadar bize rahat yok!

Katliamin sorumlulari hesap verene kadar susmayacagiz, yilmayacagiz ve asla affetmeyecegiz!

Hepimizin basi sag olsun!

KESK – DISK – TTB- SIYASI PARTILER – SIVIL TOPLUM ÖRGÜTLERI

GIRESUN EGITIM SEN giresunegitimsen@gmail.com


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle