Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Zayıflama ilacı kalbini durdurdu


Açıklama: Rumeysa'nın kalbi zayıflama ilacı yüzünden durdu iddiası
Kategori: Haber
Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 03:09
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=21716


Zayiflama ilaci kalbini durdurdu

Rumeysa'nin kalbi zayiflama ilaci yüzünden durdu iddiasi

Bu tür ilaçlarin satisi ve kullanilmamasi yönünde de toplumda farkindalik olusturulmali.

Batman'da internet üzerinden satin aldigi zayiflama ilacini kullandigi öne sürülen Rumeysa Dogu (16), rahatsizlanarak hastaneye kaldirildi.

Rumeysa Dogu, internet üzerinden satin aldigi zayiflama ilacini aile bireylerinden gizli sekilde kullanmaya basladi. Bir süre sonra rahatsizlanan Dogu'yu ailesi tedavi için özel hastaneye götürdü ancak yapilan muayene ve tahliller sonucunda teshis konulamadi.

'Tesadüfen gördüm'

Baba Beyleta Dogu, 5 gün önce kizinin durumunun agirlasmasi üzerine Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini, kizinin çantasindan kimligini çikarirken tesadüfen ilaç gördügünü belirtti. Söz konusu ilacin ölümcül yan etkilere sahip oldugunu ögrendigini anlatan Dogu, söyle konustu:

Yogun bakimda

"Hastanelerde sadece agrisini kesip eve götürüyordum. En son kalbinden rahatsizlandi. Gerekli tahliller yapildi ancak sebep bulunamadi. Bu tedaviden 3 gün sonra elimizde fenalasti ve kalbi durdu. 112 Acil Saglik ekiplerine bildirerek, hastaneye ulastirdik. Yogun bakim ünitesinde solunum cihazina bagli sekilde tedavi görüyor."

"Farkindalik olusturulmali"

Bu tür ilaçlarin satisinin engellenmesi için gerekli önlemlerin alinmasini isteyen Dogu, "Tarsus'ta öldürülen Özgecan kizimizin olayinda tüm Türkiye ayagi kalkti, herkes tek yürek oldu. Bu tür ilaçlarin satisi ve kullanilmamasi yönünde de toplumda farkindalik olusturulmali" dedi.

mynet


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster