Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


6 Milyon genç işsiz


Açıklama: İşsiz gençlerden 4.7 milyonu da iş bulma umudunu yitirdi!
Kategori: Ekonomi-Çalışma Hayatı
Eklenme Tarihi: 09 Temmuz 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 04:57
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=21656


TISK,Türkiye'de Genç Issizlik Raporu Yayinladi

Türkiye'de 19 milyon gençten 6 milyonu issiz, 4.7 milyonu da is bulma umudunu yitirdi!

Türkiye Isveren Sendikalari Konfederasyonu'nun raporu...

Türkiye Isveren Sendikalari Konfederasyonu'nun (TISK) raporuna göre Türkiye’de 18.8 milyon gençten 6 milyonu issiz. Gençlerin çogu umudunu yitirdigi için artik is aramiyor.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakir'in haberine göre TISK'in OECD ve TÜIK verilerinden yola çikarak hazirladigi rapor, genç issizlerle ilgili vahim tabloyu ortaya koydu. Rapora göre, Türkiye'de 15-29 yas grubu gençlerin yaklasik üçte biri egitimde veya çalisma hayatinda degil. Sorunun temel nedeni ise genç kadinlarin yüzde 45'inin hem egitim hem de istihdam disi kalmasi.

'4.7 milyon genç, is bulma umudunu yitirdi'

Türkiye, issiz gençlerin oraninin yüksekligi açisindan OECD içerisinde ilk siralarda yer aliyor. Toplam 18.8 milyon gençten 6 milyonu issizlik bataginda. 4.7 milyon genç is bulma umudunu yitirdigi için is aramiyor. Yani bir okula devam etmeyen veya bir iste çalismayan gençlerin ise yüzde 80'i is aramiyor.

Türkiye, yüzde 80'lik bu pasif oraniyla, OECD'ye üye 33 ülke içerisinde Kore ve Meksika'dan sonra 3'üncü sirada geliyor.

Kadinlarin yüzde 45'i istihdam disi...

Türkiye'de genç kadinlarin yüzde 45.2'si hem egitim hem de istihdam disi kalirken, bu oran genç erkeklerde yüzde 17.6. Söz konusu oran, genç erkekler açisindan yüzde 13.3 olan OECD ortalamasina yakin; buna karsilik genç kadinlarda yüzde 17.7 olan OECD ortalamasinin neredeyse üç kati.

Egitimde olmayan ve çalismayan genç kadinlara ait bu oranla Türkiye açik ara OECD birincisi oldu.

TISK


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster