Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Aksu; Ezerim geçerim söylemi yakışıksızdır


Açıklama: Başkan Kerim Aksu'dan Bayraktar'a sert cevap geldi
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 08:07
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=21035


BASKAN KERIM AKSU FISKOBIRLIK BASKANININ ELESTIRISINE CEVAP VERDI

Belediye Baskani Kerim Aksu,Findik FISKOBIRLIK Yönetim Kurulu Baskani Lütfi Bayraktar’in belediyeye yönelik elestirilerine cevap verdi.Basin mensuplarinin konuyla ilgili sorularini yanitlayan Belediye Baskani Kerim Aksu su görüslerini dile getirdi:

“ Giresun Belediyesi ranta dönüstürülecek alanlarin satisini engellemistir. Kendisi 2007 yilindan beri bu görevde bulunuyor. Asil görevi findik bahçelerine, findik üreticisine sahip çikmaktir. Bizim imar yoluyla arsalara engel koydugumuzu ileri sürüyor. Bu dogrudur satisi mevzuatlar çerçevesinde imar yoluyla engelledik. Belediye Meclisi karar aldi. Engellemesek oralarda 10 katli binalar olacakti. Çünkü söz konusu alanlari üniversitenin gelisim alani olarak planladik. Ben bu sehrin gelecegini düsünmek zorundayim. 5 yillik 10 yillik degil 100-200 yillik planlamalar yapiyoruz.

FISKOBIRLIK Baskani’nin “ezeriz geçeriz” söylemleri yakisiksizdir. Bizi kimse ezemez, herkes yerini bilecek, haddini bilecek. Bunu Giresun’a hakaret olarak algilariz. Bu arkadas siyasi bir entrika ile oraya gelmistir. Asil findik üreticilerine sahip çikmalidir. Bu bir çaresizlik açiklamasidir. Kendisi 2007 yilindan beri görevde. Yaklasik 1500 çalisani olan Fiskobirlik bu gün Fiskomar’lari, EFIT’i saymadigimizda 160 personele düsmüstür. Asil isini degil baska isler pesine düsmüstür. Marketçilik pesindedir.

Görev süresinde Giresun, Ordu, Trabzon illerinden 156 Trilyonluk (Milyon Lira) satis yapmistir. Üreticiye 150 milyon borçtan hala 10 milyon TL gibi bir borç ödenmemistir. Üreticinin hakkini ödememistir. Fiskobirlik Baskaninin göreve gelmesinde bizim bir katkimiz yoktur. Sonuçta kooperatifler karar veriyor. Giresun’un siyasi parti temsilcilerini ezemez. Ezdirmeyiz. Ne böyle bir gücü, ne de takati vardir. Fiskobirlik baskani olmakla bir sey olmaz, adamlik önemlidir. Ezip geçmeyi kendisine iade ediyorum.

Eger bir haksizlik varsa, hukuk var.Hakareti birakip hukuk önünde hakkini arasin. Fiskobirlik arazisinden yol geçtigini söylüyor. Bu yol insanlarimiza hizmet için imara islenmis ve açilmistir. Fiskobirlik baskaninin agziyla yoldan vazgeçemeyiz. Fiskobirlik’e bu güne kadar hep sahip çiktim. Çikmaya da devam edecegim.

Her tarafi sattilar,kalanlari da satmak için imar degisikligi istiyorlar. Giresun Belediye Baskani olarak Fiskobirlik’in yerlerinin satilmasina karsiyim. Satacaksaniz belediyeye, üniversiteye satsinlar. Üniversite bizim için çok önemli. Yüz yillarin projesi. Itirazi varsa bize dava açsin. Tavri çok yanlis, Giresun’da, Ordu’da, Trabzon’da yer birakmadi. Son olarak kimse bizi ezmeye kalkamaz. Deneyenler oldu, haddini bildirdik.Fiskobirlik baskani da haddini bilsin. Giresun ekonomisine Fiskobirlik’in yanlis yönetimleri darbe vurmustur.Son 10 yildir kötü yönetiliyor”

Giresun Belediyesi


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster