Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Anne davası mezar açtırdı


Açıklama: İki kardeş,annelerinin nüfusuna geçmek için 37 yıl sonra mezar açtırdı
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 19 Mart 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 09:20
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=20744


Anne davasi mezar açtirdi

Iki kardes,annelerinin nüfusuna geçmek için 37 yil sonra mezar açtirdi.

TRABZONLU Cemil Gürsoy’un imam nikahli esi Sevim Kalkan’dan dogan iki oglu resmi nikahli esi Hatice Gürsoy üzerine kaydedilince 37 yil sonra sorun yasandi. Yillar sonra aci gerçegi ögrenin iki kardes,  dayilarinin kendilerini kabul etmemesi üzerine avukatlari araciligiyla mahkemeye basvurarak, nüfus kaydinin düzeltilmesi davasi açti. Mahkeme,  iki kardesten kan örnegi alinmasina, 37 yil önce hayatini kaybeden Sevim Kalkan’in mezarinin açilarak kemik örnekleri alinip DNA testi yapilmasina karar verdi.

TRABZONLU Cemil Gürsoy'un imam nikahli esi Sevim Kalkan 1978 yilinda evinin önünde geçirdigi trafik kazasinda hayatini kaybetti. Imim nikahli esinin ölümünün ardindan Hatice Gürsoy ile resmi nikah kiyan Cemil Gürsoy, biri 6 aylik digeri bir yasinda olan Mustafa ve Erkan Gürsoy adli iki oglunu evlendigi kadinin üzerinden nüfusa kaydetti. Iki kardes, uzun yillar anne dedikleri Hatice Gürsoy'un üvey anneleri oldugunu,gerçek annelerinin ise bir kazada öldügünü ögrendi.

DAYILARI KABUL ETMEYINCE

Yillar sonra aci gerçegi ögrenin Mustafa ve Erkan Gürsoy kardesler, dayilarinin kendilerini kabul etmemesi üzerine avukatlari Elvan Canbakkal araciligiyla 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne basvurarak, nüfus kaydinin düzeltilmesi davasi açti. Mahkeme, iki kardesten kan örnegi alinmasina, 37 yil önce hayatini kaybeden Sevim Kalkan'in mezarinin açilarak kemik örnekleri alinip, DNA testi yapilmasina karar verdi.

KEMIK ÖRNEKLERI ALINDI

Trabzon 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdigi karar dogrultusunda Sevim Kalkan'in Arsin Ilçesi'ndeki mezari açildi. Mahkeme hakimi ve Adli Tip Kurumu görevlilerinin huzurdu   Kalkan'in mezari açildi ve cesedinden 5 ayri dis ve bacagindan iki ayri kemik örnegi alindi. Gürsoy kardeslerden ise kan örnegi alinarak, DNA testi için Adli Tip Kurumu'na gönderildi. Mustafa ve Erkan Gürsoy, "Köyde bizim annemizin kim oldugu biliniyor. Annemizin mezarinin açilacagini bilseydik,biz bu davayi açmazdik" dediler.Bu arada maktulun mezar tasinda ise Cemil esi Sevim Gürsoy yazdigi dikkat çekti.

gunebakis-gazetesi


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster