Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Karaahmetoğlu,Çanakkale Zaferini kutladı


Açıklama: Karaahmetoğlu,18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlama Mesajı
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 18 Mart 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 02:11
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=20735


KARAAHMETOGLU; “YENI ZELANDALI ASKERLERIN TORUNLARI ÇANAKKALEYI DIYANETDEN DAHA IYI ANLIYOR”

Selahattin Karaahmetoglu,18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sehitleri Anma Günü Kutlama Mesaji:

18 Mart 1915’den, bugüne 1 asir sonra,  Çanakkale Zaferleri'nin 100. yildönümünü kutluyoruz. Çanakkale Deniz Zaferi, tarihin akisini degistiren, bagimsizligi ugruna canini vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlik destanidir.  3 Kasim 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasinda Çanakkale Bogazi'nda cereyan eden deniz savaslariyla Gelibolu Yarimadasi'nda 25 Nisan 1915 - 8/9 Ocak 1916 tarihleri arasinda yapilan kara savaslari, Türk tarihinin en serefli sayfalarini dolduran birer kahramanlik destanidir. Tarihin o güne kadar tanik olmadigi muhtesem bir zaferdir Çanakkale.. 18 Mart, deniz savaslarinin kazanildigi gündür fakat kara savaslari ile de bütün hiziyla aylarca 1916’ya kadar devam etmistir. Tarihin gördügü en kanli savaslarindan Çanakkale Savaslari, Gelibolu gibi ufacik bir kara parçasinda; avuç içi kadar bir toprakta yasanmistir. Çanakkale Zaferi, 250 bin sehidin kaniyla yazilan Türk milletinin kahramanlik destanidir. Öyle ki; Gelibolu da ölenler ayaga kalkacak olsa, savastiklari alana sigmayacaktir. Çanakkale Savaslari aniden bastiran sisler sayesinde, gökten inen sakalli, sarikli, yesil cüppeli ruhanî varliklar sayesinde kazanilmamistir. Çanakkale Savaslari, milletimizin zamanin en güçlü ve donanimli ordularina karsi inanç, vatan sevgisi, dayanisma, birlik ve beraberlik duygulari ile vermis oldugu büyük bir mücadele azmiyle kazanilmistir. Türk’ün yenilmezligini, Mehmetçigin azim ve iradesini tüm dünyaya göstermis olmasi açisindan oldukça önemlidir. Çanakkale zaferi torunlarina kutsal ve onurlu bir yasam birakmak için kanini akitan bir neslin, milletin makûs talihini yenmek üzere tarihin sanli sayfasina düstügü, sömürgeci kapitalist, emperyalist batiya verilen bir derstir. Bu savaslarda gösterilen azim ve irade, milletimizin kendine olan güvenini artirmis, bagimsizliga olan inancini perçinlemis, Kurtulus Savasi’nin kazanilmasini saglayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasinin yolunu açmistir.

Ayrica, Çanakkale Zaferi, büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmistir. Diyanet Isleri Baskanligi’nin dergisinde,  yayinlarinda, Ça­nak­ka­le De­niz Za­fe­ri yil­dö­nü­mü ne­de­niy­le ya­yim­la­nan hutbelerinde Atatürk’e yer vermedigini görünce, Avustralyali ve Yeni Zelandali askerlerin torunlarinin Çanakkale’nin dünya tarihinde yerini bazilarindan daha iyi anladigi gerçegiyle bir kez daha yüzlesiyoruz. Diyanet’in bu tavri karsisinda “Necef benim için Çanakkale’den bin kat daha faziletlidir” diyerek Çanakkale destanini küçümseyen, abartili bulan, atalarinin Anadolu’dan hangi ruhla çikip bu destani yazdigini anlamakta güçlük çekenlerin çikmasin da da yadirganacak bir durum olmadigini bir kez daha görüyoruz.

18 Mart, Çanakkale Savasi'nin yüzüncü yildönümünü kutlayarak, basta  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, vatanin bölünmez bütünlügü ve Türk milletinin huzur ve güvenligi için hayatlarini feda etmekten çekinmeyen aziz sehitlerimizi rahmetle ve minnetle aniyorum. Çanakkale destanindan bir asir sonra, Türk Milletinin yigit evlatlarina, Çanakkale’nin kutlu ve adsiz kahramanlarina tekrar bin selam olsun.

SELAHATTIN.KARAAHMETOGLU@tbmm.gov.tr


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster