Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Çay Üreticileri Önderi Tellioğlu vefat etti


Açıklama: DEKAP Meclis Üyesi,Çay Üreticileri Sendikası Kurucu üyesi,Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu kurucu üyesi ve mali sekreterliği görevlerini yapan Karadenizin aydınlık ve mücadeleci yüzlerinden Halim Tellioğlu yaşamını kaybetti
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 26 ?ubat 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 06:19
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=20572


ÇAY ÜRETICILERININ ÖNDERLERINDEN HALIM TELLIOGLU VEFAT ETTI

DEKAP Meclis Üyesi,Çay Üreticileri Sendikasi Kurucu üyesi,Çiftçi Sendikalari Konfederasyonu kurucu üyesi ve mali sekreterligi görevlerini yapan Karadenizin aydinlik ve mücadeleci yüzlerinden Halim Tellioglu yasamini kaybetti.Evli ve bes çocugu bulunan Halim Tellioglu 21 Ocak Çarsamba günü Trabzon Of’ta topraga verildi.

Yakalanmis oldugu hastalik nedeniye 19 Ocak pazartesi günü Istanbul’da vefat eden Halim Tellioglu 21 Ocak 2015 Çarsamba günü Saat 10.00’da Of Belediyesi önünde yapilan törenden sonra Çarsibasi’nda kilinan ögle namazindan sonra defnedildi.

01 Ocak 1955 yilinda Trabzon’un Of ilçesinde dogan Halim Tellioglu ilk ve orta okulu Of Gökçeoba(Kavalar) köyünde,liseyi ise Samsun Imam Hatip Lisesi’nde okudu.

Sinif mücadelesinin yükseldigi 70’li yillarin ortalarinda devrimci mücadele ile tanisan Halim Tellioglu,Kurtulus Hareketi saflarinda yerini alarak,ezilenlerin yaninda olmaktan bir an bile tereddüt etmedi.

12 Eylül 1980 fasizminin ülkeyi kan gölüne çevirdigi karanlik yillarda kaçaga düsen Tellioglu kavgasindan ve inançlarindan asla vazgeçmedi.Devrimci mücadelesini gizlilik kosullarinda inatla sürdürdü.

12 Eylül fasizminin etkilerinin zayifladigi 1985 yilinda tekrar açiga çikarak sinif mücadelesine legal platformlarda devam etti.TSIP’in çikardigi Isçi Gazetesinde yazi islerinde etkin görev aldi.

Istanbul’da demokratik mücadelenin aktif bileseni olmayi sürdürdü.Fasizmin ülkeyi büyük bir hapishaneye çevirdigi kosullarda verdigi mücadele ile fasist baskinin dagilmasina destek oldu.Sol içi dayanismayi önemseyerek sürekli bunun kavgacisi oldu.

Yasaklanan 1 Mayislarin özgürlesmesi için katildigi korsan eylemlerde aktif görevler aldi.Bahar eylemleri ile ülkeyi sarsan isçi sinifinin daima yaninda oldu.

Halim Tellioglu 2000’li yillarin basinda Of ilçesine gelerek çay üreticilerinin örgütlenmesine katildi. 2007 Yilinda Çay Üreticileri Sendikasi’nin kurucu üyesi oldu.Hemen ardindan kurulan Çiftçi Sendikalari Konfederasyonu kurucu üyesi ve mali sekreterligi görevini üstlendi.

2012 yilinda akciger kanserine yakalanan Halim Tellioglu amansiz hastaligina ragmen görevlerini aksatmadi. Akciger ameliyati olup kemoterapi gördükten iki ay sonra mayis 2013’de via campesina(çiftçi yolu)’nun uluslararasi toplantisina katilmak üzere Endonezya’ya giderek Türkiye’li çiftçileri temsil etti.Gezi direnisinin yasandigi günlerde Endonezya’da olan Tellioglu Dünya Çiftçilerine “Her Yer Taksim,Her Yer Direnis” sloganlarini attirmisti.

Derelerin Kardesligi Platformu Yürütme Kurulu da Halim Tellioglu’nun ölümü nedeniyle bir mesaj yayinladi. Mesajda su ifadeler yer aldi:

“Derelerin Kardesligi Platformu Meclis Üyemiz Halim Tellioglu yakalanmis oldugu hastaliktan kurtulamayarak yasamini kaybetmistir.DEKAP olarak Of bölgesinde yapmis oldugumuz çalismalari ekip olarak sürdüren Halim Tellioglu yoldasimiz ayni zamanda çay üreticilerinin ve çiftçilerin haklarinin korunmasi çalismalarinda önder insanlardan birisiydi.Yakalanmis oldugu hastalik nedeniyle kendisini kaybettik.O artik mücadelenin kendisi olmustur.Halim Tellioglu yoldasimizi saygiyla aniyoruz.Ailesine,dostlarina ve DEKAP yapilanmasi içinde yer alan tüm dostlarimiza bas sagligi diliyoruz”

devrimcikaradeniz


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster