Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Görele'de gazeteciler günü üzerine


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 01:14
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=20207


Görele’de gazeteciler günü üzerine

10 Ocak günü Avrupa’da bulunan Görele’li hemserim Coskun Karaal,telefondan arayarak bana methiyeler düzdü.

Görele’deki gelismeleri benim haberlerimden izledigini belirten hemserim bana çok tesekkür ediyordu.

Omuzlarimdaki yükün hafifledigini hissettim.

Benim için büyük bir ödüldü bu.

Gazeteciler günü oldugunu unutmustum,Görele Izci Kulübü telefon edince hatirladim.

Görele Oskar pastanesinde yapilan mütevazi törende Görele’li minik izciler,10 Ocak Çalisan Gazeteciler günümüzü kutlamisti.

Benim için belki de en anlamli ve çikarsiz kutlamaydi bu.

Ardindan gelen telefonla,Irfander tarafindan düzenlenen,hamsi izgarali,10 Ocak Çalisan Gazeteciler günü kutlamasina katildim.

Görele protokolü,Görele minik izcileri kadar olamadilar maalesef!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gazeteciler,gördüklerini,düsündüklerini,bildiklerini samimiyetle yazmalidirlar.Basin,milletin umumî sesidir.Bir milleti aydinlatma ve uyarmada bir millete muhtaç oldugu fikrî gidayi vermekte,özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müsterek istikamette yürümesini teminde,basin basli basina bir kuvvet,bir mektep,bir rehberdir" sözü basinin önemini en güzel sekilde ortaya koymaktadir.

Bende bu düsturla yazip çiziyorum.Kimseye yanasip bir menfaat iliskisine girmiyorum ki,sözüm üstün,kilicim keskin olsun diye.

Kamu yararina yaptigimiz haber ve yorumlar nedeniyle basim dertten kurtulmuyor.

Hakkinda dolandiricilik iddiasindan geçilmeyen bir siyasi için yaptigim haberler nedeniyle tam tamina 6 tane dava ile karsi karsiya kaldim.

Minareyi çalan kilifini hazirliyor ancak ortada magdur olmus onlarca insani görmezden gelemezdim.

Sonuçlari her ne olursa olsun,vicdanen çok rahatim,mutluyum.

Görele protokolü,Görele minik izcileri kadar olamadilar maalesef!

Bir gazeteci olarak,Görele protokolünden de ayni hassasiyeti beklerdik ancak olmadi.

Biz gene de, “10 Ocak Idareciler Günü kutlu olsun” diyelim,üstümüzde yük kalmasin!

Görele kar ile imtihan veriyor.

Görele merkezde 1 metreyi bulan kar kalinligi,köylerde 2 metre kalinliga ulasti.

Köylere ulasim önemli oranda aksadi,saglik ve egitim hizmetleri sekamate ugradi ve toplum yasamina en önemli darbe elektrik kesintileriyle vurulmus oldu.

Görele köyleri günlerdir karanliga gömüldü.

Elektrik olmayan köylerle iletisim kesildi.Ev telefonlari haliyle çalismiyor.Elektrik olmayisi nedeniyle cep telefonu sarzlari biten köylülerle iletisim saglanamiyor.

Yüksek köylerde bulunan yaslisi,genci ne haldedir bilinemiyor.

Bunun yanisira,Ziva Tekgöz köyünden yasamini yitiren Kibris gazisi Osman Gül cenazesi,yollarin kapali olmasi nedeniyle defnedilemiyor,cenaze sahipleri perisan olmus durumdalar.

Çanakçi,Deregözü köyünden Saffet Özdemir cenazesi yollarin kapali olmasi nedeniyle defnedilemiyor.

Her iki cenaze Görele Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyordu.

Çanakçi,Deregözü köyüne ulasim saglandi ve Saffet Özdemir cenazesi defnedildi.

Ziva Tekgöz köyü ulasimi saglandi ve Osman Gül cenazesi bugün öglen namazina müteakiben defnedilecek.

Çömlekçi vadisinin yollari kapali.

Görele,Çömlekçi,Aydinlar Köyü 11 ocak 2015 Pazar günü muhtarini seçmek için sandiga gidiyor.

Çarsamba günü baslayan ve Cuma gününe kadar süren asiri kar yagisi nedeniyle,Çömlekçi Görele yolu ulasima kapanmisti.

Görele Çömlekçi karayolunun ulasima açilmasi çalismasini,Karayollari Müdürlügünün yapmasi gerekiyor ve yaklasik 2 metre yükseklige ulasan kar kalinligi nedeniyle ulasim saglanamiyordu.

Görele Kaymakamligi Özel Idare ekiplerinin yogun çalismalari sonucunda Çömlekçi yolu ulasima açildi ve gurbetten gelen Aydinlar Köyü seçmenleri köylerine ulasti.

Bu önemli sorunlarin çözülmesiyle,diger köy yollarinin açilmasi çalismasina bugün itibari ile baslanacak.

Görele’nin 80 tane köyünün bütün yükünü çekmekte olan Görele Özel Idare sefi Coskun Kanber’e çok tesekkür ediyoruz.

Sorunlar elbirligiyle asilir,koordinasyon olmayan yerlerde sorunlar çözülemez.


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster