Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle


Kendini feda eden Tonya'lı polis şehit oldu


Açıklama: İstanbul,Sultanahmet'te patlayan bombanın acısı Tonya'ya düştü
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 07 Ocak 2015
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 02:58
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=20156


Kendini feda eden Tonya’li polis sehit oldu

Istanbul,Sultanahmet’te patlayan bombanin acisi Tonya’ya düstü.

Sultanahmet’te, Yerebatan Caddesi’nde, Istanbul Emniyet Müdürlügü Turizm Sube Müdürlügü’ne yapilan intihar saldirisinda polis memuru Kenan Kumas sehit oldu. Bir polis memuru da yaralandi.

Canli bomba oldugu belirtilen bir kadinin Ingilizce, “cüzdanimi kaybettim” diyerek içeriye girdigi ve girdigi odada bombayi patlattigi ifade edildi.

Patlama sirasinda iki polis memuru yaralandi. Yaralananlardan Kenan Kumas kaldirildigi hastanede yasamini yitirdi.

Tonya’nin Iskenderli Mahallesi’nin Agameydani semtinden Saglik Memuru Ahmet Kumas’in oglu olan Kenan Kumas,polis memuru olmadan önce bir süre dersane ögretmenligi yapti.

Fizik Ögretmenligi bölümünü bitiren Kumas, Milli Egitim Bakanligi’nca atanmayinca bir süre Tonya Yaren Dersanesi’nde ögretmenlik yapti. Daha sonra girdigi polislik sinavini kazanarak göreve basladi.

1981 dogumlu ve alti yillik polis memurunun esi Elif Kumas iki aylik bebegi Gülcan’i da yanina alarak hastaneye geldi. 

Kumas’in cenazesinin Tonya’da topraga verilecegi bildirildi.

tonyahaber


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle