Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Görele köylerine mobesa kuruluyor


Açıklama: Görele köylerinde hırsızlığa karşı güvenlik kamerası konulacak
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 29 Kasym 2014
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 01:11
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=19789


KÖYLERDE HIRSIZLIGA KARSI GÜVENLIK KAMERASI KURULACAK

Giresun’un Görele Ilçesinde suç ve suçlularla etkin bir mücadele yapilabilinmesi için köylere de güvenlik kamera sistemleri kurulmasi karari alindi.

Görele Muhtarlar Dernegi Toplanti Salonunda Köy Muhtarlariyla yapilan toplantida ilçeye bagli köylerde yasanan hirsizlik olaylarina karsi güvenlik kamerasi kurulmasi karari çikti. Bu sistem ile güvenlik güçleri, hirsizlik olaylarinda faillerini daha kolay belirlenecegi ve yasanan magduriyetlerin giderilecegi bildirildi.

Ilçe Kaymakami Ünal Kiliçarslan’in baskanliginda yapilan toplantida konusan Görele Jandarma Komutani Üstegmen Aytunç Tayfur,

“Kamera taktirmak isteyen muhtarlar isterlerse nereye kaç adet kamera olmasi yer tespiti noktasinda bizden yardim alabilirler. Ilçenin Çavuslu Beldesine bagli Beyli mahallesinde 5 adet güvenlik kamerasi takildi. Geçenlerde yine Çavuslu Beldesi Mahsurlu Mahallesinde yasayan I.T. ait evden yaklasik 800 kilogram findik çalan hirsizlari bir marketin güvenlik kamerasindan tespit ettik ve yakaladik. Her köye 2-3 tane güvenlik kamerasi takilirsa hirsizlik olaylarinda sonuca daha çabuk ulasiriz. Kis nedeniyle köylerimiz bosaldi bundan sonra hirsizlik olaylari artis gösterebilir. Düsünün 60 tane köy var hangi birine ulasabiliriz biz sadece hirsizlikla mücadele etmiyoruz. Güvenlik kamerasi takan köy muhtarlari bize güvenlik kamerasi taktiklarini bildirirlerse isimiz biraz daha kolaylasir. Bir sekilde güvenlik kamerasinin caydirici bir unsur oldugunu unutmamamiz lazim” dedi.

Güvenlik kameralarinin son derece önemli oldugunu ve vatandaslarin güvenlik içinde yasama hakkinin önemli oldugunu belirten Kaymakam Kiliçarslan,

“Güvenlik olmazsa diger özgürlükleri yerine getirmekte güç oluyor. Bizde bu güvenlik unsurunu daha iyi bir noktaya getirebilmemiz için gayret göstermeliyiz. Biliyorsunuz Büyüksehirlerde güvenlik kameralari çok fonksiyonel bir sistem içeriyor. Kentin çesitli yerlerine kamera koymak suretiyle olup biteni ve yanlis yapanlari oradan görebiliyoruz. Bu sistem sayesinde bir suç islendiginde zamaninda tespit edebiliyoruz. Biz dedik ki jandarma bölgelerimizde bulunan köylerimizin muhtarlari jandarmayla koordineli bir sekilde çalisirlarsa jandarmada verdigi teknik bilgiler ile köylere kurulacak güvenlik kameralari ile birlikte hirsizlarla mücadele edecek bizde köydeki vatandaslarimiza bu noktada yasam kalitesini ve güveni saglamis olacagiz. Su anda güvenlik kamerasi kurulan köylerde sonuç almaya basladik. Güvenlik kamerasi kurmayan köylerimizin de en kisa zamanda kuracagina inancim tamdir. Her muhtar kendi sorumluluk alanindan mesul olacaktir. Hiç bir muhtarimiza köyüne güvenlik kamerasi takacaksin diye bir zorlama yapmiyoruz isteyen muhtar kaç güvenlik kamerasi ve hangi noktalara kurulmasi gerekiyorsa bu konuda jandarmadan yardim alirsa daha iyi olur diye düsünüyorum. Güvenlik kameralarinin çokta pahalli oldugunu zannetmiyorum. Güvenlik kamerasi taktiran muhtarlarimiza çok tesekkür ediyorum. Umarim diger köy muhtarlari da en kisa zamanda köy halkiyla konusarak bu konuyla ilgili bir sonuca vardilar” diye konustu.

Haber : Bekir Öztürk


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster