Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle


Emekliyi sevinderecek haber


Açıklama: Emekliler,yılda 600 liralık ısınma desteği verilmesini sağlayacak kanun teklifi Meclis'e sunuldu
Kategori: Ekonomi-Çalışma Hayatı
Eklenme Tarihi: 22 Ekim 2014
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2026, 23:50
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=19502


Emekliyi sevinderecek haber

Emekliler,yilda 600 liralik isinma destegi verilmesini saglayacak kanun teklifi Meclis'e sunuldu.

Devletin her yil kendilerine yakacak yardimi adi altinda ödeme yapmasini talep eden emekliler, "Ayda 200'er lira olmak üzere 3 ay ödeme yapilsa, bu bizleri rahatlatir. Isinma masraflarinin eklenmesiyle kis aylari bizim için zor geçiyor" diyor.

MECLIS GÖRÜSECEK

Elektrik ve dogalgaza gelen yüzde 9'luk zamma deginen emekliler, "Zaten faturalar bizi zorluyordu. Simdi masrafimiz daha da artacak. Emeklileri rahatlatacak yakacak yardiminin yeniden hayata geçmesini bekliyoruz" ifadesini kullaniyor. Bu arada, emeklilere yakacak yardimi verilmesi, Meclis'e de tasindi.

Bu konuda Meclis'e sunulmus bir kanun teklifi bulunuyor. Eger teklif yasalasirsa, emeklilere her yil kis aylari yaklasirken yakacak yardimi verilecek.

Yilda 2 ikramiye de

Meclis'te Emeklilerin bir beklentisi de ikramiye. Yilda 2 kez ikramiye isteyen emeklilerin bu beklentisi, Meclis'e sunulan kanun teklifinde de yer aldi. Kanun teklifi yasalasirsa, emekliler yakacak yardiminin yani sira yilda 2 kez dini bayramlar öncesi 1'er maas ikramiye alacak. Takvim gazetesine konusan emekliler, her iki destegin de yasam standartlarini yükseltecegini ifade ediyor.

ELEKTRIK VE DOGALGAZ BORCU DA YAPILANDIRILSIN

TESK Baskani Bendevi Palandöken, yilbasina kadar elektrik ve dogalgaz borçlarini da yapilandiracak bir düzenleme yapilmasinin, vatandaslari rahatlatacagini söyledi. Palandöken, "Sadece resmi daire abone grubundan 189 milyon 716 bin 414 lira, belediyeler abone grubundan 1 milyar 394 milyon 463 bin 144 lira, esnaf, sanatkar ve sanayicinin ise toplamda 6 milyar 718 milyon 450 bin lira ödenmeyen elektrik borcu var. Buna taksit imkani getirilmelidir" dedi.

(Takvim)


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle