Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


İznik'te gelenek damatlara işkence oluyor


Açıklama: Bursa'nın İznik İlçesi'nde düğünlerde uygulanan gelenek damatlara işkence çektiriyor
Kategori: Haber
Eklenme Tarihi: 19 Ekim 2014
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 06:23
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=19464


Iznik'te gelenek damatlara iskence oluyor

Bursa'nin Iznik Ilçesi'nde dügünlerde uygulanan gelenek damatlara iskence çektiriyor.

Ögretmen Berna Özüaydin ile evlenen büfe isletmecisi Öner Ercüment Sahin de bu gelenegin kurbani oldu. Dügünde gelini almak için gittigi evde üzerine un dökülen, yumurta kirilan ve son olarak yangin söndürme tüpü sikilan Öner Ercüment Sahin, "Gelenegi biliyordum ama bu kadar oldugunu tahmin etmiyordum" dedi.

Iznik'te büfe isleten 29 yasindaki Öner Ercüment Sahin, dershanede ögretmenlik yapan 25 yasindaki Berna Özüaydin ile evlendi. Kiz almak için gelin evine giden Öner Ercüment Sahin'e dügün öncesi gelenekler zor anlar yasatti. "Bizden kiz almak kolay degildir" diyen gelinin yakinlari damadin üzerine un döktü, kafasinda yumurta kirdi, yanlarinda getirdikleri yangin söndürme tüpünden sikti, sonunda ise agzina emzik verdi.

Yasadiklari karsisinda sok olan Öner Ercüment Sahin, "Gelenegi biliyordum. Ama bu kadar agir oldugunu yasayinca anladim" diye konustu.

Çift daha sonra yapilan dügün ile dünya evine girdi.

(DHA)


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster