Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Nutella fındığı ABD'den alacak


Açıklama: Nutella'nın üreticisi Ferrero fındık fiyatı nedeniyle,fındıklarını ABD Oregon'dan alacak
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 20 A?ustos 2014
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 03:09
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=18696


Nutella findigi ABD'den alacak

Türkiye yüzünden tadi degisecek.

Nutella'nin üreticisi Ferrero Türkiye'de findik fiyatlarinin dondan ötürü pahalanacagindan dolayi findiklarini ABD Oregon'dan alacak.

Türkiye`nin en önemli tarimsal ürünleri arasinda yer alan findikta bu yil yasanan zirai don üretimin düsük seviyelerde kalmasina sebep oldu. Dünya findik ihtiyacinin yüzde 70'ini karsilayan Türkiye'deki bu durumun kahvaltida Nutella yemeyi sevenler için çok ilginç bir etkisi olacak. Nutella'nin üreticisi Ferrero dünyada en çok findik alimi yapan firmalarin basinda geliyor. Ferrero ihtiyacinin büyük bölümünü de Türkiye'den karsiliyor. Ancak bu yil Türkiye'de üretimin düsük olmasi Italyan firmayi baska pazarlara yönlendirdi. ABD basinina göre yeni üretilecek olan Nutella'lar büyük ihtimalle ABD'nin Oregon bölgesinde üretilen findiklardan yapilacak.

ZAM GELEBILIR

Oregon Findik Üreticileri Dernegi'nden Jeff Fox ABD medyasina yaptigi açiklamada, 'Türkiye'de üretimin azalmasi bizim için bri firsat olusturdu. Normalde almadigimiz kadar siparis telefonlari aliyoruz' dedi. Üreticiler findik sikintisi nedeniyle fiyatlarin da yüzde 60'a varan oranlarda yükseldigini, Nutella'nin fiyatinda da yakinda bir zamla karsilasilabilecegini söyledi. Oregon findiginin tadinin Ordu ve Giresun'da üretilen findiktan farkli olmasindan dolayi Nutella'nin da tadi degisecek.

Hürriyet


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster