Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster
Açıklama: İki kız kardeşin,abağeyi tarafından ölümünün altından dram çıktı
Kategori: Haber
Eklenme Tarihi: 17 A?ustos 2014
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2026, 22:03
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=18658
Findik bahçesi için kardeslerini öldürdü
Giresun'un Kesap ilçesinde iki kiz kardesin, abageyi tarafindan ölümünün altindan dram çikti.

Kiz kardesleri Bahtisen Oral ve Netice Gürel'in katili oldugu iddia edilen T.B., tutuklanirken, katil zanlisinin kardeslerini defalarca ölümle tehdit ettigi, daha önce de birkaç kez davalik olduklari ögrenildi.
KATIL ZANLISI TUTUKLANDI
Cinayetin ardindan kaçan T.B., önceki gün Kesap Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince tabancasiyla birlikte yakalandi.
T.B., Kesap ilçe Jandarma Komutanligi'ndaki islemlerinin ardin dün sabah Giresun Adliyesi'ne sevk edildi.
Burada nöbetçi savcilikta sorgusu yapilan T.B., daha sonra tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi.
Mahkeme tarafindan tutuklanan T.B., Giresun E Tipi Kapali Cezaevi'ne konuldu.
KIZ KARDESLERINI FINDIK BAHÇESI IÇIN ÖLDÜRDÜGÜ IDDIA EDILDI
Iki kiz kardesin, abageyi tarafindan ölümünün altindan ise dram çikti.
Kiz kardesler ile katil zanlisinin arasinin 2009 yilinda miras yoluyla kalan findik bahçesi meselesinden dolayi açildigi ögrenildi.
2009 yilinda kiz kardesler tarafindan T.B. hakkinda "Tapu Iptal" davasi açildigi ve geçtigimiz yil sonuçlanan mahkemeyi kiz kardeslerin kazandi.
Mahkeme sonucunun netlesmesinin ardindan da findik bahçesinin bölüsümü için resmi islemler basladi.
Ancak T.B.'nin, mahkemenin kararini kabullenemedigi ve bu nedenle kiz kardeslerini ölümle tehdit ettigi gerekçesiyle birkaç kez mahkemelik olduklari, yine jandarmaya bu konuda basvurularinin bulundugu bildirildi.
Yine T.B.'nin, kiz kardesini yaralamaktan dolayi 2013 tarihinde sonuçlanan mahkemede 1 yil 5 ay ceza aldigi, ancak cezasinin ertelendigi ögrenildi.
JANDARMADAN OLAY AÇIKLAMASI
Öte yandan Giresun Jandarma Komutanligi olayla ilgili yazili açiklamada bulundu.
Açiklamada, sunlar kaydedildi:
"Giresun ili Kesap ilçesi Düzköy Köyünde 14 Agustos 2014 günü Saat 09.15 siralarinda 156 Jandarma Imdat hattini arayan bir sahis tarafindan, T. B. isimli sahsin arazi anlasmazligi nedeniyle kardesleri B.O. ve T C. atesli silah ile vurdugu ihbari verilmistir. Alinan ihbara müteakip, Jandarma ekipleri süratle olay yerine intikal etmistir.
Olay yerinde yapilan incelemede; söz konusu bölgede B.O. ve T C. isimli sahislarin agabeyleri T.B. tarafindan sabah 09.15 siralarinda tabanca ile vurularak öldürüldügü tespit edilmistir.
Bölgede yapilan arastirmada; olayin kardesler arasindaki arazi anlasmazligi nedeni ile gerçeklestigi anlasilmistir.
Olayin süphelisi, olayi müteakiben firar etmis olup 14 Agustos 2014 günü saat 16.00 siralarinda yapilan operasyonel çalismalar neticesinde suç aleti 7,65 mm çapinda ruhsatsiz tabanca ve ayni silaha ait (11) adet tabanca fisegi ile birlikte ele geçirilmistir"

Giresungündem