Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster
Açıklama: Dışişleri Bakanlığımızın vatandaşına sahip çıkmasını istiyoruz
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 26 Temmuz 2014
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 09:24
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=18457
Görele'den Gürcistan'a gitti bir daha dönemedi
Görele’de ev hanimi Rabia Kirgiç,tuzaga düsürülerek Gürcistan'da cezaevine konuldugunu iddia ettigi kocasi Mehmet Kirgiç’i kurtarmak için yetkililerden destek bekliyor.
Görele’den bir günlük is için gittigi Gürcistan’da,bir çok Türk vatandasina oldugu gibi sarraf olan esinin de tuzaga düsürülerek cezaevine konuldugunu belirten Rabia Kirgiç,yaptigi bütün girisimlerin rüsvetle sonuçlandigini ileri sürdü.
Esini Gürcistan’daki cezaevinden kurtarmak adina mücadele baslatan Kirgiç;
“Esim Mehmet Kirgiç,bir günlük is için gittigi Gürcistan’dan uzun süre dönmemesi üzerine yaptigim girisimler sonucu cezaevine düstügünü bin bir zorlukla ögrendim.Iddialara göre bindigi bir toplu tasima aracinda kavga çikiyor.Çikan kavgada esimde cezaevine konuluyor.Iki aydir mahkeme olmasini bekliyoruz.Bir türlü mahkemeye sevk etmiyorlar.Hakime,savciya, polise, konsolosluga kime gittiysek 30 bin - 50 bin civarinda paralar isteniliyor.Cezaevinde oldugu söylenilen esimden de bir haber alamadik.Görüsme dahi görüstürmediler.Sadece cezaevine konuldugu söyleniyor o kadar.Otobüste kavga çiktigi söylenilen olayla ilgili hiçbir bilgi belge tutanak yok.Kim kimle kavga etmis.Ne olmus belli degil.Bunun bir komplodan baska bir sey oldugunu düsünmüyoruz“ dedi.
Günlerce Gürcistan’da babasini arayan kizi Mine Dayanç ise;
“Gürcistan’a giden babamdan haber alamayinca polisten,konsolosluktan arastirmalarimiz sürerken telefonuma 'kizim beni cezaevine attilar' yazili bir mesaj geldi.Bunun üzerine olayin ne oldugunu sorduk sorusturduk.Iddiaya göre otobüste kavga etmis,cezaevine konulmus.Ancak aradan neredeyse üç ay geçti daha mahkemeye çikarmadilar.Kaldi ki cezaevine gittik, görüsemedik.Ne zaman mahkemeye çikacak o da belli degil.Kimle görüstüysek adi kefalet dahi olmayan afaki miktarda paralar istiyorlar.Bu paralari versek de çikip çikmayacagindan da endise duyuyoruz.Bu konuda ilgili mevki ve makamlarin destegini ilgisini bekliyoruz.Disisleri Bakanligimizin vatandasina sahip çikmasini istiyoruz” diye konustu.

haberler.com - Görele Ekspres