Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster
Açıklama: EPDK elektrik faturalarını kontrol sistemi çöktü
Kategori: Ekonomi-Çalışma Hayatı
Eklenme Tarihi: 08 Temmuz 2014
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 06:41
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=18306
On binlerce kisi faturasini sorgulatiyor!
EPDK elektrik faturalarini kontrol etmek için gelistirdigi sistem, abonelerin faturalarina kuskuyla yaklastigini ortaya koydu.
Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) sistemi hizmete verdigi gün, on binlerce abone faturasini sorgulamak için siteye akin etti. Sistem, yogun girisler nedeniyle hizmet veremez duruma düstü. Kurum TÜBITAK ile temasa geçti ve 6 dolayinda uzman EPDK ile temasa geçti; saatler süren çalismadan sonra sorun çözüldü. EPDK bünyesindeki bilisim uzmanlarindan bir grup gece boyunca nöbet tuttu. EPDK’nin geçen hafta hizmete verdigi resmi internet sayfasinda yer alan fatura sorgulama modülü, abonelerin sikâyetlerine çözüm üretmeyi hedefliyor. EPDK’ya, abonelerden dagitim sirketleriyle ilgili gelen sikâyetler üç konuda yogunlasiyor. Birinci sirada elektrik kesintileri geliyor. Abonelik hizmetleri (açmakapama, hat baglanti, arizalara müdahale) ikinci sirada yer aliyor. Faturalar da abone sikâyetlerinde önemli yere sahip.
‘BENDEN 60 KURUS FAZLA ALMISLAR’ DIYE EPDK’YA BASVURDU
Aboneler, EPDK’nin sistemine abonelikle ilgili istenen bilgileri girerek, faturalarini hesaplamaya basladi. Dagitim sirketinin fazla tahsilat yaptigini düsünen aboneler, EPDK’ya basvuruda bulunuyor. Bir abone, “Benden 60 kurus fazla tahsil edilmis” diyerek EPDK’ya sikâyetçi oldu.

Haberler