Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle
Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 02 Mayys 2014
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 06:31
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=17731
Sadaka pesinde kosar olduk
Bir çok kisi internette sayfa ya da bir gurup kurmus destek istiyor,her açidan destek verelim vermesine ama bir çogu zamanla yapmasi gereken islerin disina çikiyor esit bir yasam için verilmesi gereken mücadelenin tam tersini yapmaya basliyorlar.
Yardimdi kapatti zor durumda ki insanlari ön plana çikariyorlar,saglam engelli her insanin zor durumda olanlar var ama saglam insanlarin çok daha yasal haklari oldugunu biliyorlar mi bu ülkede.
Oy için basta olanlar bir çirpida yasal degisiklik yapip kadro verilip islere aliyorlar ama nedense çok önce yasalasan yasalari bile engelliler için yürürlüge bile sokmuyorlar çünkü bizler esit bir yasam için verilmesi gereken hiç bir girisim yapmiyoruz.
Devletimiz zor durumdakiler için çikarilan yardima muhtaç insanlarin almasi gereken ayliklar bakici paralarini herkes almak için siraya giriyor,sadaka pesinden kosan,almak için her yolu deneyen bir millet olmusuz.
Kimse hayallerinin umutlarini basi dik bende varim demiyoruz,bunu gören kurumlar basta olanlar buna göre davraniyor.Bu yüzden bir bakanimiz çikip “Biz englliyi adam yerine koyduk” diyebiliyor.
Bu ülke hepimizin,engelli engelsiz ayrimi yapilmasi yasalarla engelli insanlari bir bakima hapsedilmesi insani çok derinden etkiliyor.
Her insanin birden fazla engelli var unutulmamasi gereken bu.
Kimse kizmasin kirilmasin destek tam anlamiyla esitlik yasal haklar üzerine olmali yoksa hiç bir degeri olmayan destek vermis oluyoruz.
Biliyorum ki engel denilen hiç bir olgu yoktur insan isterse engel tanimaz bunun için yasal engelleri kaldirmak yürekli insanlarin önü açilmasi gerekir.