Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster
Açıklama: Türk öğrenci Diren Dede,bir evin garajında tüfekle öldürülmüş olarak bulundu
Kategori: Haber
Eklenme Tarihi: 29 Nisan 2014
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 03:27
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=17681
Türk ögrenci ABD'de öldürüldü
Almanya'dan ABD'ye "degisim ögrencisi" olarak okumaya gelen, Türk ögrenci Diren Dede, bir evin garajinda tüfekle öldürülmüs olarak bulundu.
New York -ABD'nin Montana eyaletinde, Almanya'nin Hamburg kentinden ABD'ye degisim ögrencisi olarak gelen Türk asilli 17 yasindaki Diren Dede'nin Missoula'da bir garajda öldürüldügü bildirildi.
Missoula Devlet Okullari Sözcülügünden yapilan açiklamada, olayin pazar günü yerel saatle gece 00.30'da meydana geldigi ifade edildi.
Olayla ilgili olarak polisin 29 yasindaki Markus Kaarma isimli bir kisiyi gözaltina aldigi belirtilirken, yerel medyada yer alan bir haberde, Markus Kaarma'nin polislere, alarmin çalmaya baslamasiyla garajinda bir "davetsiz misafir" buldugunu ve daha sonra av tüfegiyle Diren'i vurdugunu söyledigi kaydedildi.
Sözcü Hatton Littman'in konuyla ilgili açiklamasinda, Missoula'daki Big Sky High School'da ögrenci olan Diren'in "okulun çok sevilen ögrencisi" oldugu kaydedildi. Littman'in açiklamasinda, Tamarack Matem Teselli Merkezi'nden danismanlarin, okulun rehber danismanlik yetkilileriyle ögrencilere, Diren'in ailesine ve okuldaki diger ögrencilerin ailelerine destek amaciyla okula bir ziyarette bulunacaklari bildirildi.
Geçen agustos ayinda ABD'nin Missoula kentine gelen Diren'in, Türk kökenli Alman degisim programi ögrencisi oldugu belirtildi. Açiklamada ayrica Diren'in futbol ve atletizm yeteneginin okula kültürel derinlik sagladigi da ifade edildi.
Polisin olayla ilgili sorusturmasi devam ediyor.

dünyadan haberler