Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle


Mahkeme Basın Özgürlüğü Dedi


Açıklama: Melikoğlu,Giresun Gazeteciler Derneği'ne açtığı davayı kaybetti.
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 28 Nisan 2014
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 02:58
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=17671


MAHKEME “BASIN ÖZGÜRLÜGÜ” DEDI

Görele Belediyesi eski Baskani Ertugrul Melikoglu, Giresun Gazeteciler Dernegi’ne açtigi davayi kaybetti.

Maliye Bakanligi Gelir Idaresi’ni kaynak göstererek, Görele Belediyesi'nin borçlarini gündeme tasiyan Ödüllü Gazeteci Ahmet Bilge’ye yönelik Giresun’dan bir gazeteci özel sayi gibi basilmis gazeteye “Görele’nin çocugu ilçesini rezil etti” basligiyla haber yapip dagitmisti.

Bunun üzerine Giresun Gazeteciler Dernegi sert tepki göstererek, borcu yazanin mi yoksa yapanin mi ilçeyi rezil ettigini kamuoyu takdirine birakan açiklamalarda bulunarak medya, siyasetçi iliskisine vurgu yapmisti.

Görele Belediye eski baskani Ertugrul Melikoglu’da açiklamalarindan dolayi Giresun Gazeteciler Dernegi Baskani Bekir Bayram’i mahkemeye vererek 5 bin TL tazminat davasi açmisti.

Görele Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen durusmada Mahkeme Görele Belediyesi’ne yönelik açiklamayi basin özgürlügü kapsaminda elestiri ve yorumlama hakki olarak degerlendirerek davayi “red” etti.

Görele Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanin ikinci durusmasinda karar çikti.

Mahkemede Davaci Ertugrul Melikoglu’nun Vekili Av. Erol Usta; davaci olduklarini ve davanin kabulüne karar verilmesini talep etti.

MAHKEME “RED” ETTI

Davali Giresun Gazeteciler Dernegi Baskani Bekir Bayram ise; “Benim açiklamam tazminat gerektirir bir açiklama degildir. Basin özgürlügü kapsaminda elestiri ve yorumlama hakkindan kaynaklanmaktadir.”dedi.

Durusma sonunda ise gerekçeli kararin daha sonra açiklanmak üzere davanin reddine karar verildi.

DAVAYA KONU OLAN AÇIKLAMA

Davaya söz konusu olan açiklamada ise Giresun Gazeteciler Dernegi Baskani Bekir Bayram; “Maliye Bakanligi Gelirler Idaresi Genel Müdürlügü tarafindan yayimlanan vergi borçlulari listesini kaynak göstererek ayni listede Görele Belediyesi’nin de yer aldigini haber yapan Ahmet Bilge, Belediye Baskani Sayin Ertugrul Melikoglu tarafindan bir baska gazeteye ismarlama haber yaptirilarak hedef gösterilmistir. Elimizdeki bilgilere göre; bu haber üzerine açiklama yaparak kamuoyunu aydinlatmasi gerekirken Baskan Melikoglu, gazete çikarmasina destek verdigi söylenen bir kisiye telkinlerde bulunmus, Bilge’yi “belediyenin borcunu yazarak ilçesini rezil eden bir gazeteci” olarak haber yapilmasini saglamis, özel sayi gibi basilan bu gazeteyi de ilçede dagittirmistir.” Ifadelerine yer vermisti.

Haber : Kamil Yilmaz


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle