Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle
Açıklama: Öner,çiftçilerin bahçelerini sigorta kapsamına almaları gerektiğini belirti.
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 25 Nisan 2014
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2026, 23:14
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=17633
SAHIL KESIMLER YÜZDE 25, YÜKSEK KESIMLER YÜZDE 80 YANDI
Görele Ziraat Odasi Baskani Özcan Öner, Karadeniz Bölgesinde yasanan zirai don nedeniyle Görele’de sahil kesimlerde yüzde 25, yüksek kesimlerde ise yüzde 80 yanik olustugunu söyledi.
Öner,yaptigi açiklamada, çiftçilerin gelecek yillarda böyle bir duruma düsmemesi için bahçelerini sigorta kapsamina almalari gerektigini belirti.
Çiftçilerin, 2004 yilinda yasanan zirai don olayindan beridir sadece yüzde 10 kisminin bahçesini sigorta kapsamina aldirdigini hatirlatan Öner, sunlari kaydetti:
“Karadeniz Bölgesinde yasanan zirai don nedeniyle Görele’de yapilan rakim usulü incelemeler neticesinde 250 metre yükseklerde yüzde 25, 350 metre yükseklerde yüzde 45, 450 metre yükseklerde yüzde 80, 750 metre yükseklerde ise yüzde 95 oraninda yanma tespit edilmistir. Zirai don olayindan yüksek kesimlerde findigin yani sira, kivi, dut, ceviz, çay ve diger çiçek açan meyvelerde büyük oranda etkilenmistir. Bu durum birçok çiftçilerimizde magduriyete yol açmistir. Çiftçilerimiz gelecek yillarda bir daha bu gibi olaylarla karsilasmamasi için bahçelerini sigorta kapsamina aldirtmalidir” dedi.

Haber : Kamil Yilmaz