Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Fındıkta Yükseklerde Zarar Yüzde 100


Açıklama: Sarıkahraman,yaşanan don olayı sonrası 200 rakım ve üzerindeki zararın yüzde 100 olduğunu söyledi.
Kategori: Yöreden
Eklenme Tarihi: 11 Nisan 2014
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 03:10
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=17470


"Findikta 200 rakimin üzerindeki zarar yüzde 100"

Ünye Ziraat Odasi Baskani Osman Sarikahraman,yasanan don olayi sonrasi 200 rakim ve üzerindeki zararin yüzde 100 oldugunu söyledi.

Ünye Ziraat Odasi Baskani Osman Sarikahraman ile Ünye Gida, Tarim ve Hayvancilik Ilçe Müdürü Yetkin Esen, 29 Mart tarihinde bölgede yasanan don olayi sonrasi arazilerde ön tespit çalismalari yapti. Incelemeler sonrasi açiklamalarda bulunan Sarikahraman, durumun bölge için son derece vahim oldugunu, afet sonrasi olusan hasarin yüzde 100’lere kadar ulastigini belirtti.

 Yapraklarin yesil görünmesinin kimseyi yaniltmamasina dikkat çeken Sarikahraman, “29 Mart aksami bölgemizde yagan kar ve sonrasinda meydana gelen don olayiyla ilgili olusan zararla ilgili bir ön tespit yaptik. Burada gördügümüz manzara hiç iç açici degil, yapraklarin yesil olmasi bizleri yaniltmasin çünkü yeni dogmus findiklara baktigimiz zaman yüzde 100 zarar var. Findiklarin içini açip baktigimiz zaman görüyoruz ki içi tamamen yanmis bu findigin büyümesi imkansiz. Genel olarak rakimi 200 metreye kadar olan yerlerde yüzde 60’larda olan hasar, 200 ve üzeri rakimdan sonra ise yüzde 100’le ulastigini görüyoruz. Aslinda çok güzel findik varmis bu yil için ama meydana gelen don afeti findigi tamamen bitirmis durumda. Allah, üreticilerimizin yardimcisi olsun” diye konustu.

IHA


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster