Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle


İŞKUR,2013'te İşe Yerleştirme Sayısını Yüzde 45 Artırdı


Açıklama: İŞKUR işe yerleştirme sayısını bir önceki yıla göre yüzde 45 artırdı
Kategori: Ekonomi-Çalışma Hayatı
Eklenme Tarihi: 13 Ocak 2014
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 05:50
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=16670


ISKUR,2013'te Ise Yerlestirme Sayisini Yüzde 45 Artirdi

Türkiye Is Kurumu (ISKUR) 2013 yilinda 671 bin 578 kisiyi ise yerlestirdi. Kurum, özel sektörde gerçeklestirdigi ise yerlestirme sayisini bir önceki yila göre yüzde 45 artirdi.

ISKUR'un 2013 yilinda gerçeklestirdigi faaliyetlere iliskin yazili açiklama yapan Genel Müdür Dr. Nusret Yazici, kurumun basarili bir yil geçirdigini belirterek, bu basarinin istatistiksel verilere de yansidigini söyledi. Yazici, geçen yil 671 bin 578 kisiyi is sahibi yaptiklarini, ise yerlestirmelerinin yüzde 90,8'ine tekabül eden 609 bin 636'sini özel sektör is yerlerinde gerçeklestirdiklerini bildirdi. Ise yerlestirme rakamlarinda 2012'ye göre yüzde 21 artis kaydettiklerinin altini çizen Yazici; "Özel sektörde yapilan ise yerlestirmede 2012'ye göre yüzde 45'lik artis sagladik. Ise yerlestirdigimiz kisilerin 205 bin 423'ü kadinlar ve 34 bin 476'si ise engellilerden olusuyor. Her ay ortalama 55 bin 964 kisiyi is sahibi yaptik. Ayni dönemde 55 bin 369 vatandasimizi yurt disina çalismaya gönderdik. Vatandaslarimizin agirlikli olarak gönderdigimiz ülkeler Irak ve Rusya" dedi.

Genel Müdür Yazici, söz konusu dönemde is arayanlarin yani sira isverenlerden gelen basvurularin da arttigini kaydetti. 2013 yilinda ISKUR'a basvurularin yüzde 3 artisla 2 milyon 359 bine yükseldigini belirten Yazici, sunlari söyledi:

"isverenlerden alinan açik is sayimiz yüzde 49 artarak 1 milyon 481 bin 196 kisiye yükseldi. Söz konusu açik islerin yüzde 95,5'ini özel sektörden aldik."

Yazici son olarak ISKUR düzenledigi aktif isgücü programlariyla ilgili bilgi verdi. Isgücünün istihdam edilebilirligini artirmaya yönelik gerçeklestirilen bu programlar kapsaminda 31 bin 385 kurs açtiklarini ifade eden Yazici, bu kurslardan yüzde 51,4'ü kadin olmak üzere 220 bin 75 kisinin yararlandigini, en çok kursun 24 bin 379 kurs ile isbasi egitim programlarinda düzenlendigini bildirdi. Yazici, ayni dönemde 4 bin 722 toplum yararina program düzenlediklerini, bu programdan yüzde 28'i kadin olmak üzere 197 bin 182 kisinin yararlandigini açikladi.

iskur basin yayin ve tanitim  iskurbasin@iskur.gov.tr


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Gizle