Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Bu şehrin artık dayanacak gücü kalmadı!


Açıklama: Payas'a bir monitör konsun...
Kategori: Çevre
Eklenme Tarihi: 12 Ekim 2013
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2026, 19:45
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=15805


Bu sehrin artik dayanacak gücü kalmadi!

 

Payas'a herkesin görebilecegi bir yere anlik emisyon ölçüm degerlerini gösteren bir monitör konsun...

Sidika Özkan - Hatay

Payas bölgesinde hava kirlilgi ve emisyon degerleri uluslararasi standartlarin kat kat üzerinde. Bu olgu çiplak gözle bile fark edilir düzeyde. Bu kirlilik basta insan sagligi olmak üzere, tarim ürünlerimizi, tarim topraklarimizi, ormanlarimizi, yeralti ve yerüstü akarsularimizi kirletiyor ve etkiliyorken, bölgemize yeni termik santrallarin yapilmasi planlaniyor.

Planlanan santraller yapilirsa bölgemizde yasanan kirlilik yasamsal bir tehdit olusturacak. Yasamda var olma mücadelemizde bölgenin hava kirliliginin 7 gün/24 saat ölçülmesini ve halkimizin ölçüm degerleri konusunda bilgilendirilmesini önemli buluyoruz. Böylelikle vatandas ne soludugunun daha çok farkinda olacaktir.

Bu sebeple Payas'a herkesin görebilecegi bir yere anlik olarak emisyon ölçüm degerlerini gösteren bir monitör konulmasini talep ediyorum.

 

 

Change.org Türkiye  mail@change.org


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster