Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Geçim Kaynağı sepet yapımı


Açıklama: Kardaş,yaptığı sepetleri satarak geçimini sağlıyor
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 17 Ocak 2013
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2026, 08:00
Site: Görele Sol Platformu
URL: https://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=12908


Geçim Kaynagi sepet yapimi

 

 

Görele'de 48 yasindaki Hasim Kardas,findik ve kizilagaç türlerinden yaptigi sepetleri satarak geçimini sagliyor.

El Yapimi Sepetlerle Geçimini Sagliyor

Görele'de 48 yasindaki Hasim Kardas, findik ve kizilagaç türlerinden yaptigi sepetleri satarak geçimini sagliyor.

Mentese köyünde yasayan Kardas, babasindan ögrendigi el isi sepet yapimini geçim kaynagi olarak görüyor.

Kardas, AA muhabirine, el isi örme sepet yaparak halk pazarlarinda satisa sundugunu söyledi.

Unutulmaya yüz tutan el sanatini yasatmaya çalistigini belirten Kardas,

"Babadan ögrendigim ve 30 yildir köyümde findik ve kizilagaçlardan yaptigim bu sepetleri, halk pazarinda satarak geçimimi saglamaya çalisiyorum. Gün geçtikçe tüketim ihtiyaçlarinin degismesiyle el isi örme sepetlere olan ilgi azaldi. Geçen yillarda ilgi duyulan sepetleri artik eskisi kadar satamiyoruz" dedi.

Yeni nesilde meslegi sürdürecek kimsenin bulunmadigini ve bu durumun kendisini üzdügünü ifade eden Kardas, sunlari anlatti:

"Findik ve kizilagacindan yapilan el isi sepetlerle önceleri findik, sebze, yumurta muhafaza edilirdi. Çok fazla da kullanilirdi. Biz bu sepetlerimizi elimize alir, agaca çikardik, dut toplardik. Simdi çok fazla ragbet görmüyor. Daha önce siparisleri yetistiremezdik. Birçok iste kullanilan bu sepetleri simdi yari fiyatlarina satmamiza ragmen pek alici bulmuyor. Küçük sepetleri 20-25 liradan, büyük sepetleri de 30-50 liradan satmaya çalisiyoruz. Çogu zaman siftah yapmadan geri dönüyoruz."


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster