Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


HAYDİ 1 MAYIS'A HAYDİ 1 MAYIS ALANINA


Açıklama: HAYDİ 1 MAYIS'A HAYDİ 1 MAYIS ALANINA
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 29 Nisan 2010
Geçerli Tarih: 19 Mayıs 2024, 22:16
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=793


   HAYDİ 1 MAYIS'A HAYDİ 1 MAYIS ALANINA

   1079 yılından beri işçi ve emekçilere yasaklanan 1 mayıs alanı, nam-ı diğer Taksim alanı işçi emekçilerin, devrimci gençlerin, ilerici ve devrimci örgüt ve partilerin 30 yıla yaklaşan kanları, canları pahasına verdikleri mücadeleler sonunda nihayet bu yıl işçi ve emekçilerin 1 mayıs kutlamasına açılmıştır.

   Bu işçi ve emekçilerin cephesinin 30 yıllık mücadelesinin bir başarısıdır, bu nedenle de bu 1 mayısın olabilecek en geniş bir katılımla, çatışmasız ve coşkuyla kutlanması aynı zamanda emek cephesinin 30 yıllık emeğine, alınterine, çekilen acılara, yenilen kurşunlara, düşen canlarımıza sahip çıkmanın, onları saygıyla anmanın ve emekçilerin cephesinin nihai demokrasiyi kuracak güç ve iradede olduğunu göstermenin bir fırsatıdır da.

   En azından emek cephesinin hedefi tamda bu olmalıdır. Provakasyonlar nedeniyle yıllardır işçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 mayıslar bu ülkede sokak savaşlarının, ölümlerin, gazlı saldırıların, kırılan camların gündemi belirlediği günler olarak gösterile gelmiştir.

   1 Mayısın üzerindeki bu kötü imajın kaldırılması görevi emek cephesinin görevidir.

   1977 1 Mayısında kaybettiğimiz emekçi yoldaşlarımızın ve 1 mayısın ve 1 mayıs meydanının emekçilere açılması için mücadelede düşen Mehmet Akif Dalcı gibi, Kadıköy'de öldürülen 3 genç gibi veya polisin sıktığı gazlar sonucu sığındığı cafede ölen ihtiyar gibi, adı aklıma gelmeyen 1 mayıs şehitlerine saygının bir gereğidir de.

   Aydınım, ilericiyim, yurtseverim, devrimciyim, demokratım, emekçiyim, emekten ve özgürlüklerden yanayım, sosyalistim, komünistim diyen herkesin bu yılki görevi 1 mayıs meydanında olmaktır, taksimde olmaktır.

   KATİLLER BULUNSUN HESAP SORULSUN,

   KRİZİN FATURASI PATRONLARA,

   HALKÇI KATILIMCI ANAYASA,

   BARAJSIZ SEÇİM, şiarlarının öne çıktığı

   İNSANLAR AÇ, İNSANLAR İŞSİZ İŞTE KAPİTALİST SİSTEMİNİZ, sloganlarının atıldığı,özgürlük ve barış şarkılarının söylendiği ve hepsinden önemlisi üretenlerin yönetebildiğinin fiilen gösterildiği 1 mayıs olması için göreve Taksim'e, 1 mayısa, 1 mayıs meydanına çağırıyorum.

   Hani ne diyordu 1 mayıs marşının bir dizesinde,

   VERMEYİN İNSANA İZİN,KANMASI VE SUSMASI İÇİN


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster