Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


İtirazım var!


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 21 Nisan 2011
Geçerli Tarih: 17 Mayıs 2024, 11:05
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=3918


İTİRAZIM VAR !

 

Artık bize hiçbir parti kendisini “yeni “ ön ekiyle tanıtamaz.

Mevcut listelerdeki hiçbir adayı bize “yeni umut” diye, hiçbir parti sunamaz!

Önümüzdeki gelecek 4 yıl için, hiçbir yeni şey bekleyemez oldum.

Türkiye’nin 80 vilayeti benimle aynı düşünüyor mu bilemem ama Yalova için, kimle karşılaşsam, benim gibi düşündüğünü, hissettiğini izliyorum.

 

19 Temmuz 2010 Pazartesi günü saat 15.00 sularında Yalova iskele meydanında, Yalova halkına hitaben güzel bir konuşma yapan CHP Genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu, referanduma dair fikirlerini açıkladıktan sonra, önümüzdeki siyasal seçim dönemine ait de çok değerli açıklamalarda bulunmuştu.

 

“Hep birlikte, Yeni CHP.yi yaratacağız,

Önümüzdeki yeni  seçim döneminde, devrim gibi değişiklikler yapacağız,

Türkiye toplumunun her kesitinin sorununu çok iyi biliyoruz, bu sorunları biz çözeceğiz,

Sayın Muharrem İnce kardeşimizi Yalova’dan aday göstermeyeceğiz, bundan sonra Yalova’ya pek sık gelemeyebilir, onunla daha çok Türkiye’yi dolaşacağız,

Bu günden sonra, Yalova halkından en az iki aday daha hazırlamasını bekliyorum.

Önümüzdeki seçimlerde, partimizi gençleştireceğiz,

Yeni seçim döneminde, daha çok gençlere ve kadınlara yer açacağız ve onları, kazanacak yerlerden aday göstereceğiz,

Yeni CHP.de, gençleri ve kadınları öne çıkaracağız,

Yalova CHP. Örgütünden bu yönde hazırlıklar bekliyorum…!”

 

Diye halka seslenen sayın Kılıçdaroğlu, Yalova halkı üstünde çok büyük umutlar yaratmış ve geleceğe dair beklentilerimizi yükseltmiş, bizlere güven vermişti.

 

Bütün Türkiye’nin çok büyük sorunları olduğunu artık bilmeyen yok gibidir. Ama ille de Yalova  halkının ve çevresinin, çok ciddi takip gerektiren sorunları olduğunu en azından ben de çok iyi biliyordum. Bu yönde koşulsuz mücadele veriyorum.

 

Yalova ve çevresine dayatılan bin türlü kirli projelerle, iktidarın, kirli sanayi projelerinin iş birlikçileriyle, ormanımızı, tarım alanlarımızı, denizimizi, balığımızı, uçan kuşumuzu yok edecek, o uygunsuz projelerle, insan üstü mücadeleler veriyoruz.  Ama yine umutluyduk; “yarın CHP. iktidara gelecek, bu çirkin gidişe dur diyecek, bizlere sahip çıkacak yeni millet vekili adaylarımız olacak, mücadelelerimizde daha güçlü olacağız” diyorduk.

 

Anayasa referandumundan daha iyi sonuç alınabilecek  iken, % 49 Hayır, % 51 Evet sonucu çıkmıştı. Tam sekiz ay sonrasında, genel seçimler yapılacaktı. Türkiye ortalamasında % 42 Hayır oyu çıkınca, bu skordan, Yalova CHP. millet vekili Muharrem İnce, kendine büyük bir pay çıkardı. Adeta, bu  % 42 - % 49 luk farkı, kendi başarısı gibi göstermeye kalkıştı. İnternette çok tıklandığını öne sürerek kendine sanal bir şöhret yakıştırdı. O tarihten beridir de kendisini, CHP. Genel merkezinin Türkiye oy ortalamasından %10 oranında, kendine lehine  farklı oy çıkacağına yönelik kehanetlerde bulunmaya başladı. Ama ortada eğer bir emek-başarı varsa onu, il ve içe örgütü hak etmiştir.

 

Canını dişine takarak, Yalova için çabalayan il ve ilçe örgütünü, kendi içinde kavgalı gösterenlerce, Yalova CHP. örgütünün, kendi vekil aday adaylarını belirleme şansını ellerinden aldırdılar. Yalova için gelecek 4 yılda canla başla çalışması gereken iki vekil adayının belirlenmesini, Genel Merkez yoklamasıyla yapmaya karar verildi.

 

Yalova CHP.den daha çok vekil aday adayı ortaya çıkacak, özellikle kadınlar ve gençler büyük teveccüh gösterecek diye bekleniyordu. 19 - 25 mart 2011 tarihleri arasında, baş vurular beklendi. Muharrem İnce ile birlikte 7 vekil aday adayı baş vurmuş ise de bayan aday baş vurusu yoktu. Bunu baş vuru harçlarının yüksek bulunmasına bağladık. Özellikle benim baş vurum için davet edenler oldu. Benim Yalova ile ilgili mücadelelerimi bir siyasal parti içinde daha güçlü verebileceğimi söylediler.

 

“Genel başkanımız açıkladı, Muharrem İnce, başka yerden aday gösterilecek. Bu seçimlerde, CHP. daha çok gençlere ve kadınlara öncülük tanıyacak. Yalova sorunlarını çok iyi bilen senin gibi bayan adaylara ihtiyaç var, neden derhal baş vurmuyorsun ki?. Hem gençsin hem bayansın, bu dönem mutlaka siyasete girmelisin. Bu görevini neden yapmıyorsun ?” diye sitemler açıklamalar yapılıyordu.

 

Bu davetler akıl çelici, umut verici, mücadele direncimizi artırıcıydı. En hoş yanı da “hem gençsin hem bayansın, bu dönem baş vurursanız, kesinlikle şansınız çok yüksek, kesin aday gösterilirsiniz” denilen kısmıydı. Yalova çevresinden tanıdığım, fikrine görüşüne saygı duyduğum insanlara da baş vurdum. Bu davetleri çok yerinde ve mutlaka değerlendirmem gerektiğine dair yanıtlar alıyordum. “Muharrem, Yalova için ne yaptı ki? O sadece kendini Türkiye’de tanıtmaya çalışıyor. Yalova halkının ve çevresinin sorunları Muharrem’in umurunndan bile değil. Yalova için senden daha nitelikli ve mücadeleci bayan-genç bir aday mı bulacaklar? Senin baş vurunda büyük yarar  var, mutlaka adaylık için baş vurmalısın. Koskoca genel başkan da gelip 19 Temmuz 2010 Pazartesi günü bu daveti yaptı. Sen bir dakika bile durma git genel merkeze baş vurunu hemen yap”  deniliyordu.

 

Bu haklı  davetleri yerinde bulup, gittim Ankara’dan, baş vurumu yaptım. Genel merkez bizleri 28 Mart- 3 Nisan 2011 tarihleri arasında, Ankara’ya mülakata davet edecek denildi. En cici kıyafetler hazırlandı, nefesler tutuldu, Ankara’ya davet anı beklenildi. Biz aday adaylarını arayan yoktu.

 

 Genel merkeze tel açıp;  “Son gün geldi halen bizi çağırmadınız, olağan üstü bir durum mu var?” diye sorduk. “Aday adaylarını Ankara’ya 3 Nisan Pazar günü bekliyoruz” denildi. Ankara’daki Anadolu Gösteri merkezine toplandık. En az 20 bin kişi vardı, salon tıka basa doluydu. Hepimizle topluca bir konuşma yapıldı sonra dağıldık. Halen şaşkındım. Bizi hiç kimseler mülakata almadı.

 

Yola çıktık, büyük hayal kırıklığı içinde geriye dönüyoruz. Yol kıyısında, ellerinde pankart ile ayakta bekleyen 100 metre arayla insanların dizili olduğunu görüyorduk. Her pankartın üstünde “KURBANLIK KOYUNLAR” yazılıydı. Şaşkınlığım her dakika artıyordu!

 

Yoksa  “film sahnesi mi bu gördüğümüz?” diyorduk…

Yok  “galiba biz aday adayları şu anda kurbanlık koyunuz”  diye içimden geçiriyordum.

Sorunca  “az ileride bir kurbanlık koyun pazarı varmış, kendini kesin aday kabul edenler hemen bir koyun  kurban satın aldıklarını” öğrenmiş olduk.

Yalova’ya geldiğimizde herkes bizden umutlu haberler bekliyordu.

Genel merkezin biz aday adaylarına bakış açısını, yaklaşımını, izlenimlerimizi almak istiyorlardı. Olanları anlattığımda, arkadaşlarım yine de umutluydular. “daha 11 Nisan 2011 tarihine çok var, o tarihe kadar, her aday  için gerekli araştırmaların yapılıp, yine Yalova CHP.den mutlaka bir bayan aday olarak, benim taktir edileceğim” yönünde yorumlar geliyordu. Tek sorun sadece, sıralamalardaydı. Yani ben kesin aday gösterileceğim ama 1. sıradan mı 2. sıradan mı tek bunu tahmin edemiyorlardı. Sonuçlar belirlenene kadar, yine de parti çalışmalarıma devam etmem isteniyordu. Çünkü her aday adayı arkadaşımız kendince çok değerliydiler. Henüz umutlar bitmemişti, ben sokaklarda harıl gürül çalışıyordum.

 

Yalova halkından, inanılmaz güzel dönüşler alıyordum. Adeta kadınların ve gençlerin umudu olduğumu hissettiriyorlardı. Eğer genel başkanımız sözünde durursa, Yalova,  bu sefer CHP.den kesin iki vekil  çıkaracak gözüyle bakılıyordu. Yalova halkı gerçekten mütevazı ve sevecen insanlardı. Daha o günlerden, benden söz istiyorlardı “sen kesin aday olacaksın ama seçilince sakın bizi unutma yine hep böyle aramızda, yanımızda ol” diyen ricaları vardı.

 

Gelin görün ki, 11 Nisan Pazartesi günü, basından yapılan açıklamalara göre, Yalova’dan 1.sıra Muharrem İnce, 2. sıradan 74 yaşındaki Alaattin Fitoz  aday gösteriliyordu. Hem parti çevresinde hem Yalova halkında çok derin bir hayal kırıklığı yaşanıyordu. Genel başkanımız, bize umut vermişti. Ama  kadınlara listede yer vermemişti. Hiç birimizi mülakata davet etmemişti. İl ve ilçe örgütüne danışılmamıştı. Hangi sebepledir bilmiyorum, yasalar ve parti ilkeleri bir yana atılmış, verilen vaatler unutulmuş, Yalova’da, kadınların sesi kesilmişti.

 

Şimdi il ve ilçe örgütüne, Muharrem İnce de maraba muamelesi yapıyor. Herkese emirler yağdırıyor. “Sen şunu yap…Sen şu işi yap v.s” gibi görevler  yağdırıyordu.  İşte bu gidişe itirazım var! Yalova’da il ve ilçe örgütümüz,  bizler kurbanlık koyun değiliz ! Sadece “aldatılmışlık hisseden, olan bitene boş boş bakan insanlar” durumundayız!

 

Bu mudur yeni CHP. anlayışı ?

Bu mudur yeni ve devrim yapan CHP. ?

Bu muydu yeni adaylarımız?

Bu muydu genç adaylarımız?

Türkiye çapında sadece 4 bayan adaya 1. sıra verildi.

Ak Parti sadece 1 şehirden, CHP ise 4 şehirden kadına 1. sıra verdi.

Ak Parti ile yeni CHP. arasındaki fark bu kadar mıydı?

Yoksa Yalova halkı umutlanmayı hak etmediler mi?

 

İtiraz ediyorum bu tabloya!

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster