Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


ÜMMET İ MUHAMMET


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 26 Mart 2011
Geçerli Tarih: 20 Mayıs 2024, 04:46
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=3521


 

     Eski zamanlarda kul sıkışmadıkça Hızır yetişmez diye bir söz vardı ve insanlar sıkıştıklarında Hızır İlyas yetişirmiş derlerdi. Darda kalanlar ümmeti Muhammet yok mu diye çığlık atar yardım isterlerdi.

        Japonya 8.9 şiddetinde bir depremle sallandı önce depremin merkezinin Pasifik okyanusu olduğu ve depremin merkezindeki şiddetin 12 olduğu söylendi, biz biliyoruz ki 12 şiddetindeki depremler kıtaların yerlerinden oynamasına neden olabiliyor. Can kaybı ilk gün 9 diye duyduk içimize su serpildi öyle ya  yüksek Japon yapı teknolojisi bizimle karşılaştırılamayacak kadar iyi idi ölü sayısı atsa artsa onlarla telaffuz edilebilir di .

        Ancak durum hızla değişti  depremi  beklenen tusunami izledi, tusunami  Japonya nın pasifik e bakan doğu kıyılarındaki yerleşim alanlarını ( şehirleri, kasabaları, köyleri) sildi süpürdü yüz binlerce Japon sulara gark oldu ( boğularak öldü), yaralandı evsiz barksız kaldı. Felaket bununla da kalmadı depremden etkilenen nükleer santraller birer bir er patladı Japonya nükleer bir savaşın içindeymiş gibi nükleer bir felaketi yaşamağa başladı

        Ülkemizde nükleer santral istemeyen çevrecileri  onlar her şeye istemez ük diyenler diyerek eleştiren nükleer sevdalıları ders çıkarırlar mı bilemem ama ahırdaki eşek bile bu  dörtte üçü su dörtte biri kara olan oynak kayalardan oluşmuş küre üzerinde en ciddi fay hatları içinden geçen  Avrupa ,Asya ve Afrika kıtalarını bağlayan köprünün üzerinde nükleer santralin güvenilmez olduğunu anladı.

           Pakistan  da sel felaketi yaşandığında  bütün bilboard lar da güzel yüzlü güzel gözlü Pakistanlı bir erkek çocuk resmi ve  Pakistan a yardım çağrısı yapan çağrı sözleri vardı ben bu afişleri eski deyimle ümmeti Muhammet yok mu diye okurdum ve nitekim Pakistan a ciddi yardımlar toplanmıştı çokta iyi olmuştu.  Şimdi sıra Japonya da ama    Başbakan ın nükleer santraller konusunda biri biriyle çelişen açıklamalarını kenara koyarsak tabiri caizse tıs yok. Radyoaktif bulutlar Asya nın doğusu ndan  Amerika ya kadar alanı şimdiden etkisi altına aldı nereye kadar yayılır? Kaç milyon insanı etkiler?..

       Dünyanın umurunda mı?  ( MODERN, DEMOKRATİK DÜNYA) Afrika ya  demokrasi Si ni  yaymanın peşinde Tunus, Mısır,.. şimdide Libya  Emperyalistler illaki Libya halkına demokrasi yutturacak lar,daha önce Irak halkına yutturdukları gibi !  Balık  hafızalı olmayan  herkes bilir ki  ABD ve  işbirlikçileri ırak halkını  ( önce kimyasal silahlardan sonra da diktatörlükten )  nasıl kurtarmışlardı , nasıl güzel bir demokrasi inşa etmişlerdi,   Iraklı kadınlar yaşadıkları tecavüzleri nasıl  nasıl ümmet i Muhammet yok mu! çığlıklarıyla dünyaya duyurmuşlardı , İslamiyet in kutsal mabetlerine Amerikan askerleri nasıl saygıda kusur etmemişlerdi  on bin yıllık kültür mirası nasıl koruma altına alınmıştı Sadam ın sarayından birtek değerli eşya nasıl olmuşta alınmamıştı…….

              Şimdi soru şu    ÜMEMET İ MUHAMMET YOKMU!  Japonlar Müslüman değiller diye mi tıs yok uzak ülke olması nedeniyle bireysel yardım yapmak zor doğru nükleer sızma nedeniyle herkes kafasına göre gidip yara saramaz doğru ama maddi kampanyalar en azından Pakistan a olduğu kadar gerekmiyor mu?  Emekli tersane işçisi arkadaşım Ahmet sms kampanyası olursa en az üç sms atarım diyor. İfadedeki  çaresizlik i  eşek te anlar  ama Ahmet in en az üç sms atarım sözü bana Pakistanlı güzel yüzlü güzel gözlü çocuğu hatırlatıyor tersane emeklisi Ahmet  çığlık atıyor ümmeti Muhammet yok mu!..

       Hükümetimiz karar almış  Libya ya bir denizaltı ve dört fırkateyn 1100 de asker gönderecekmiş ama Libya halkına ateş etmeyecekmişiz boyalı efendisinin medya kalemşörler i tutumun çok yerinde olduğunu Kaddafi nin ne yaman diktatör olduğunu müttefiklerin demokrasi yutturmasını  süslü şeker kağıtlarına sararak halkımıza sunuyorlar ama aklıma Pir sultan Abdalın dizeleri geliyor  (ŞU ELLERİN TAŞ I HİÇ BANA DEĞMEZ İLLE DOSTUN GÜLÜ YARALAR BENİ)

            Ot a bok a verilen bir örnektir  yüzde doksan dokuzu Müslüman bir ülkede yaşıyoruz diye ben şimdi soruyorum yüzde doksan dokuz u Müslüman geçinen ülkemizde ümmeti Muhammet yokmu neden birtane bile savaş karşıtı gösteri yok.

                                                                 Emrah Durmuş

                                                                      24 -3-2011

 

 

 


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster