Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Bakanlıktan 'Çekmeyen Telefon' Açıklaması


Açıklama: Bakın telefonlar neden çekmiyormuş
Kategori: Görele
Eklenme Tarihi: 27 Aralık 2017
Geçerli Tarih: 19 Nisan 2024, 02:57
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/haber_detay.asp?haberID=26733


Bakanlıktan 'Çekmeyen Telefon' Açıklaması

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan "CHP'li Karadeniz, köylerin 'çekmeyen telefon' sorununa el attı" başlıklı habere ilişkin açıklama geldi.

Söz konusu açıklamada şöyle denildi;

"Gazeteniz internet sitesinde yer alan 26.12.2017 tarihli ve “CHP'li Karadeniz, köylerin çekmeyen telefon sorununa el attı” başlıklı haberinize ilişkin bir açıklama gereği duyulmuştur.

Öncelikle mobil haberleşme altyapısı olmayan yerleşim yerlerine yönelik yürüttüğümüz projelerimize kısaca değinmek isteriz.

Bakanlık olarak, Evrensel Hizmet Kanunu kapsamında, operatörlerin ticari gerekçelerle yatırım yapmadıkları, kırsalda yer alan, nüfusu 1 ile  500’ arasında  olan ve mobil haberleşme altyapısı olmayan yerleşim yerlerine 2G (ses hizmeti) ve 4.5G (mobil genişbant internet hizmeti) altyapısı sağlamak amacıyla  hizmet götürülmektedir.

Bakanlığımızın temel politikalarından birisi Evrensel hizmet kapsamında ülke genelin de  sayısal uçurumu azaltmak ve vatandaşlarımızın en son teknolojilerden faydalanması yaklaşımı ile  Ülke genelinde birinci  Fazda 1799, ikinci fazda 1472  yerleşim yerine mobil haberleşme altyapısı, Sabitte ise 2040 kırsal yerleşim yerine  hizmet götürülmektedir.

Burada öncelikli kriterlerimiz yerleşim yerinin nüfusunun 500’den az olması ve operatörlerin yeterli kapsaması bulunmamasıdır. Bu yerleşim yerlerinin tespitini ise vatandaşlarımızdan, muhtarlarımızdan, mülki idari amirlerinden v.b. gelen taleplerin üzerine yaptığımız değerlendirme (nüfusun kontrolü, GSM operatörlerinden gelen kapsama bilgilerinin kontrolü) sonucunda yapıyoruz.

Bakanlık olarak  Evrensel hizmet sorumluluğumuz bilinci ile geçmişte olduğu gibi günümüzde gelen talepler ve incelemeler sonucunda projeler  geliştirilmiştir.

Özellikle Sinop ilimizde 2013 yılında başlatılan proje ile  birinci faz kapsamın da  45 yerleşim yerine bu hizmet götürülmüş olup ikinci faz kapsamında  da yapılan sinyal ölçümleri sonucunda 35 kırsal yerleşim yerine mobil haberleşme altyapısı kurulması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir.

Sonuç olarak; Bakanlığımız mobil haberleşmenin kırsalda yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirdiği projelere ilişkin Kurum/Kuruluş ve şahısların Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzde bilgi talepleri  söz konusu olmaktadır. Yapmış olduğumuz bilgilendirmenin basına  farklı şekilde yatılması veya yer alması kamuoyunu  doğru bilgilendirme sorumluluğu gereği bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur. Saygılarımla"

GÖRELE'DE ERİŞİM NEDEN YOK?

Görele’de cep telefonlarına ve internete erişim sağlanamıyor.


http://www.gorelesol.com/haber/haber_detay.asp?haberID=25717


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster