Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster


Türkiye'ye Uzaylılar mı Dadandı?


Açıklama:
Kategori: Köşe Yazarları
Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2017
Geçerli Tarih: 20 Nisan 2024, 02:35
Site: Görele Sol Platformu
URL: http://www.gorelesol.com/yazar.asp?yaziID=24647


TÜRKİYE’YE UZAYLILAR MI DADANDI?

Türkiye’ye uzaylılar mı dadandı ki gelip gelip bir şeyler yapıp gidiyorlar!

O kadar ki, betondan ruhsuz şehirler bile kurmuşlar.

Türkiye’yi yerel yönetimlerden merkezi yönetime kadar yıllardır yöneten siyasi partinin idarecileri de bu durum karşısında şaşkına dönmüş durumdalar. Bir sabah kalktıklarında görüyorlar ki ülkenin her tarafına beton ve ruhsuz şehirler kurulmuş!

Deyim yerindeyse topraktan mantar biter gibi bitivermişler.

Şaşırmasınlar da ne yapsınlar!

Ruhları duymamış bu ruhsuz şehirler kurulurken; ne olduğunu anlamamışlar bile.

Yapsa yapsa bu işi uzaylılar yapmış olabilirler; başka bir açıklaması olamaz.

Bu uzaylılarda da hiç insaf yokmuş; kurdukları ruhsuz şehirlerde yeşil bırakmamışlar. Yeşil kala kala mezarlıklarda kalmış. Onun da ne ölüye faydası var ne de diriye.

Mesela belediye başkanı istifa eden İstanbul… Hep ihanete uğramış, gelen vurmuş giden vurmuş; en fazlada da uzaylılar vurmuş. Yüz katlı binalar dikmiş uzaylılar o güzelim İstanbul’a yöneticiler farkında olmadan.

Hani gözle kaş arasında derler ya o hesap!

İstanbul’u 40 yıldır yöneten siyasi anlayışın temsilcileri görmedi diyelim, Türkiye’yi 15 yıldır yöneten zat-ı muhteremler siz de mi görmediniz. Hadi görmediniz diyelim yapılan uyarıları da mı duymadınız?

Görmemiş duymamış olamazsınız eğer o beton ve ruhsuz binaları uzaylılar yapmadıysa… O uzaylıların da zevkine tüküreyim, biz de onları insanüstü falan sanırdık.

Yazıklar olsun!

Başkanın da başını yediler, istifa etmek zorunda kaldı garibim.

Bir de Türkiye’nin başkenti var ki sormayın gitsin. İnsanın içi acıyor.

Onun da içine etmiş bu uzaylılar… Onun da belediye başkanı istifasını verdi.

Bir sabah kalktığında bir de ne görsün; O güzelim Anadolu’nun böğrüne bir hançer gibi çok katlı beton ve ruhsuz binalar kumamışlar mı uzaylılar? Çılgına döndü 23 yıldır Ankara’yı yöneten başkan.

Bilgisi dışında kurulan bu beton ve ruhsuz binalara tahammül edemedi ve bastı istifayı… Onurlu adammış! Adını Ankara da büyük bir bulvara vereceklermiş şimdi.

Ne bilsin ki bütün bu beton ve ruhsuz şehri bir gecede uzaylılar kuruverdi.

Başka örnek vermeye gerek yok, her şey apaçık ortada.

Yalnız ağızdan ağıza dolaşan bir dedikodu var ki bunu yazmazsak bu yazı eksik kalır.

Muhalefetin gizli gizli uzaylılarla görüşüp hükümeti bu yolla devirmeye yönelik bir çalışma yaptıkları düşünülüyormuş. Türkiye’den başta ana muhalefet partisi olmak üzere diğer bazı muhalefet partileri bu anlamda uzaylılara bilgi ve belge aktarıyorlarmış.

Bir de daha ilginç olanı; yasalarda uzaylılara bilgi ve belge vermek gibi bir tanım olmadığı için bu bilgilendirme casusluk falan da sayılmıyormuş

Hükümet bunun üzerine harekete geçmiş ve bir torba yasayla uzaylılara bilgi ve belge vermeyi de casusluk kapsamına almaya çalışıyormuş, Daha da olmazsa kanun hükmünde kararname çıkarılacakmış.

Bunlar şimdilik dedikodu ancak ateş olmayan yerden de duman çıkmaz demiş atalar.

Aslında bütün sorun ruhsuz şehirler… Yapıyorsunuz bari biraz ruhu olsun!

Beton, beton, baton… Başka bir şehirleşme türü bilmez misiniz a mübarekler!

Şimdi ne desek boş; olmuş bir kere, o koca şehirleri yerle bir edip yerine yeni bir şehir mi kuralım? Onu da denedik ama bu uzaylılardan aman yok ki. İşte kentsel dönüşüm dediğimiz yeni şehirleşmenin fotoğrafları, yıktıklarımızdan ne farkı var ki.

Onların ruhu var mı sanki!

Peki, mizah yapıyorsun diyorsunuz ya, nereden çıktı bu uzaylılar diyorsunuz ya; tamam, uzaylı falan yok, öyleyse bu ruhsuz şehirleri hangi yönetim kurdu da şimdi yakınıyor?


Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat | Resimleri Göster